Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Αστέρας Ναυπ.


ξεκίνησε σήμερα ο Ναυπακτιακός Αστέρας την προετοιμασία του εν οψη της νέας αγωνιστικής περιόδου.Ο Γ.Μίχος θα είναι και φέτος ο προπονητής της ομάδος ,που ξεκινά με στόχο να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στην Α΄Κατηγορία.Στην φωτογραφία διακρίνονται τα νέα αποκτήματα του Αστέρα[απο αριστερά Σωτηρόπουλος-Πέκεζ Ντ.-Αλμπάνης[πρόεδρος]-Ντουσάι-Σανιδάς-Μίχος Γ.[προπονητής]-Καλαβρουζιώτης Θ.-Σιαμαντάς,ενώ απουσιάζει ο
Παναγόπουλος.

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣ....ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ..














Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας περνάει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του. Οι Μικτές ομάδες Νέων, Παίδων και Προπαίδων των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας και τα πρωταθλήματά τους, είναι η πηγή από την οποία παράγονται επί σειρά ετών και θα συνεχίσουν να παράγονται, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τόσο σε εθνικό, όσο σε συλλογικό επίπεδο.


Συμπέρασμα ασφαλώς όχι αυθαίρετο, αλλά πλήρως τεκμηριωμένο, συνοδευόμενο από το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του Ομοσπονδιακού προπονητή. Ο κ. Φερνάντο Σάντος έχει στηρίξει στο μέγιστο βαθμό το πλάνο του για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα και την δημιουργία μιας καθαρής ταυτότητας για το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, τόσο σε Ενωσιακό, όσο σε Περιφερειακό επίπεδο. Πρωταθλήματα που επιχορηγούνται από τον ΟΠΑΠ και ονομάζονται, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, Πρωταθλήματα Good League ΟΠΑΠ.


Τα πρωταθλήματα των Μικτών Ομάδων Ενώσεων δεν είναι θεσμός που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από την ΕΠΟ. Κοντεύουν είκοσι συναπτά έτη από την ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία αποφάσισε να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, να επενδύσει σε αυτά και να τα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται σε Ενωσιακό επίπεδο όλ' αυτά τα χρόνια, έχουν αποδώσει τα μέγιστα και έχουν τροφοδοτήσει όλες τις Εθνικές Ομάδας, αλλά και τους ελληνικούς συλλόγους, με τα μεγαλύτερα αστέρια που έχουν εμφανιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σάντος αποφάσισε να στηρίξει στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Good League ΟΠΑΠ το μεγαλύτερο μέρος του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας, καθώς διέγνωσε, όπως ακριβώς και η ΕΠΟ όταν αποφάσιζε τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων αυτών, ότι η δουλειά που γίνεται, τόσο σε Ενωσιακό, όσο σε Περιφερειακό επίπεδο, είναι άριστη και πρωτίστως αυτή μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο όλων για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε η ομάδα νέων του Παναιτωλικού...

Στο πάγκο της ομάδας νέων θα βρίσκεται ο Γιάννης Νταλακούρας παρόλο που σήμερα η ομάδα προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Χρήστου Ζαρκαβέλη.
Παιδιά κυρίως από την περσινή Κ17 θα στελεχώσουν την ομάδα νέων , παιδιά στα οποία η διοίκηση στοχεύει να είναι αυτά που θα πορευθούν και στην αντρική ομάδα τα επόμενα χρόνια . Νέα παιδιά τις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν στην ομάδα




Δύο πολύ καλές μεταγραφές ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός..


o Mιχάλης Μπακάκης [αριστερά]
και ο Βλαντιμίρ Μπογκντάνοβιτς
[δεξιά], είναι από σήμερα παίκτες του
Παναιτωλικού.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής παρ΄οτι
είχε προτάσεις και απο άλλες ομάδες ,μετά απο ένα χρόνο απουσίας στην
ομάδα των Χανίων επιστρέφει στην ομάδα του Αγρινίου.

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη ο Γρ.Μαρκαντωνάτος..

συμφωνα με πληροφορίες ο Γρ. Μαρκαντωνάτος επιστρέφει στην ιδιαιτέρα του πατρίδα το Νεοχώρι και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ομήρου.
Αξίζει να αναφερθεί οτι την προπονητική του καριέρα ξέκίνησε απο το
Νεοχώρι ,απο την ομάδα Α.Ε.Οινιαδών που έχει τον μακροβιότερο πρόεδρο όλων των ομάδων τον Κον Νικολάου Βασίλη[γνωστό ως Λάρυ],
και συνέχισε σε πολλές ομάδες [κυρίως Δ΄Εθνικής] εκτός Αιτ/νίας.

Σε μια πολυ καλή μεταγραφή προχώρησε ο Γ.Ο.Μεσολογγίου...



ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Λιάπης
που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στην Α.Ε.Μεσολογγίου,αποκτήθηκε
απο τον συντοπίτη Γ.Ο.Μ, απο την ομάδα της Αυλώνας όπου ανηκε ο ποδοσφαιριστής.
Ο 21χρονος αγωνίζεται μεσοεπιθετικός και είναι μια πολυ καλή μεταγραφή για τον ανανεωμένο φέτος Γ.Ο.Μεσολογγίου

Αν έχεις θέληση μπορείς να τα καταφέρεις και τα δύο[ σχολείο-ποδόσφαιρο]

Αλέξανδρος Νικολιάς γεννημένος στις 23/7/1994 γυιός γιατρού
μεγάλωσε στούς Ανδρονιανούς σε ενα χωριό της Ευβοιας,εκεί
ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο.Μετά γράφτηκε στις Ακαδημίες
της Κύμης,στην συνέχεια στις Ακαδημίες του Ηνιόχου ,και πριν
5 χρόνια τον είδε και τον πήρε η ΑΕΚ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής παράλληλα ηταν και αριστούχος μαθητής στο σχολείο. Αυτο τον
ανάγκαζε να πηγαινοέρχεται απο το χωριό του στην Αθήνα για προπονήσεις,και δεν μιλάμε κοντινή διαδρομή.
Φετος ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής [λόγω του παρουσιαστικού του θυμίζει ..Φερνάντο
Νάβας],πέτυχε και τους δύο στόχους του,πέρασε Ιατρική ,και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ.Αρα δίδαγμα για τους νεαρούς που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε επαγγελματικές ομαδες...πρώτα απ΄ολα χρειάζεται πραγματική θέληση ,πολλές θυσίες, και σωστός προγραμματισμός..και όλα μπορούν να τα συνδυαστούν.

Ο Αρης Αιτωλικου βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του πορτιέρο Δ.Ζέρβα..

κοντα σε συμφωνία με τον Αρη Αιτωλικού βρίσκεται ο 22 χρονος
Μεσολογγίτης τερματοφύλακας Δημ. Ζέρβας.
Ο Δ.Ζέρβας με θητεία με την ομάδα της ΑΕΜ στο πρωτάθλημα της
Δ΄Εθνικής ,και με ένα πέρασμα στον Εθνικό Γουριάς στο πρωτάθλημα
της Α1 που τελείωσε είναι η πρώτη επιλογή του ΑΡΗ για την θέση του τερματοφύλακα..

14χρονος Έλληνας νίκησε 1.000.000 μαθητές, σε διεθνή διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Μάριος Χατζηδήμου, συμμετείχε στον 41ο διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης 2012.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.

Ο μαθητής της Δευτέρας Γυμνασίου έγραψε στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ.

"Μάγεψε" την κριτική επιτροπή

Η αναφορά του Μάριου στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του πνεύματος που πρέπει να έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο μαθητής "μάγεψε" την κριτική επιτροπή, που τον έστεψε "Χρυσό Ολυμπιονίκη".

Η διεθνής επιτροπή επεσήμανε μάλιστα τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου: "Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες".

Μιλώντας στην "Δημοκρατία", ο 14χρονος "Ολυμπιονίκης" είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για την πρωτιά. "Αρχικά δεν το πίστευα", είπε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει πολύ, να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάποιο άθλημα.

"Σκέφτομαι να γίνω ιστορικός και να έχω σαν χόμπι το τένις", είπε, ενώ για το tweet της Παπαχρήστου, είπε ότι "δεν είναι σωστό αυτό που είπε, όμως είναι μία καλή αθλήτρια που έκανε σκληρή προπόνηση για να πάει στην Ολυμπιάδα και ήταν πολύ άδικο να την διώξουν μία ημέρα πριν".

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθεί η έκθεση με την οποία ο μαθητής κατέκτησε την πανελλήνια πρωτιά:

Γιαννιτσά, 25/01/12

Κύριο Ρότζερ Φεντερερ,

Tennis sport club of Bussel,

Switzerland.

Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,

Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω... να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!

Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.

Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...

Συνέχιζα και ονειρευόμουνα... Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκσφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!

Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη…

Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή...

...Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπαλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα:

- Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά;

- Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ!

- Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται από λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.

Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε... Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

Με αγάπη και θαυμασμό,

Μάριος Α. Χατζηδήμου


Οπως τον παλιό καλό καιρό....



η μαγεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ,οι ποδοσφαιριστές να ψάχνουν να βρούν το μεροκάματο,και στην συνέχεια να πάνε και στο γήπεδο ειτε για προπόνηση είτε για αγώνα.
Αυτοι ειναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ,και επειδή λένε οτι το ποδόσφαιρο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας σε κάθε χώρα και μάλλον εχουν δίκιο οσοι το υποστηρίζουν,αφου χρεοκοπημένη είναι η χώρα μας,φυσικό επακόλουθο να χρεοκοπήσει και το ποδοσφαιρό μας.
Δεν αποκλείεται να πάμε σε ρυθμούς παλιοτέρων εποχών.
Πολλά μπράβο στα παιδιά στις φωτογραφίες που τα συνδυάζουν και τα δύο [δουλειά-ποδόσφαιρο]..

Τα φιλαράκια ξανασμίγουν ποδοσφαιρικά στον Προμηθέα..

Kωνσταντάρας Δ.-Κλάδος Γ.-Διαμαντόπουλος Αθ. πρίν λίγα χρόνια ηταν συμπαίκτες στον Γ.Ο.Μεσολογγίου,φαίνεται οτι και του χρόνου θα ειναι και πάλι συμπαίκτες,αλλά αυτή την φορά στον Προμηθέα Γαυρ. που φέτος ανέβηκε στην Α΄Κατηγορία.
Ο Γ.Κλάδος μετά το περασμά του φέτος στην ΑΕΜ ,μεταγράφεται στην ομάδα της Χάλκειας που μέχρι στιγμής πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό παζάρι.

Μπράβο στην ομάδα πόλο του Γ.Ο.Μ.

Συγκλονιστική ηταν η ομάδα πόλο
του Γ.Ο.Μεσολογγίου που σε διάστημα 20 ωρών έδωσε 3 αγώνες για το
πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής απέναντι
σε ομάδες που είχαν προετοιμαστεί
για το μίνι αυτό πρωτάθλημα.
Η δική μας ομάδα πάλεψε και τα τρία παιχνίδια και ειχε πολύ καλή παρουσία αν αναλογιστούμε οτι πήγε χωρίς προετοιμασία να αγωνιστεί.Στον σημερινό πρωινό αγώνα ο
Γ.Ο.Μ. ηττήθηκε απο την Λαμία με 5-9. Τα γκόλ της Μεσολογγίτικης ομάδος πέτυχαν οι Βισβίκης Γιαν. 2[διακρίνεται στην αριστερή φωτογραφία με τον αρχηγό της ομάδος Σακιριανό Ι.],Τέγας Γ. 2 ,και ενα γκόλ πέτυχε ο Βισβίκης Διον.[πρόεδρος ΑΕΜ].
Ο Γιάννης Βισβίκης [που διακρίνεται στην δεξιά φωτογραφία] με την παλιά φρουρά της ομάδος Δελαπόρτας Ι.,Πρεμέτης Α.,Σακιριανός Ι. μας δήλωσε...Μετά την αδράνεια ο γίγαντας ξυπνάει και στόχο να έρθουν μικρά παιδιά να αναγεννηθεί το πόλο και η κολύμβηση στην περιοχή μας,επ[ισης θέλω να αφιερώσω την συμμετοχή μας στον προεδρό μας Σπύρο Σπυρόπουλο πού εφυγε απο κοντά μας πρίν λίγες ημέρες...

Ε.Π.Σ.Ν.Α...Συλλυπητηρια ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον διαιτητή Ασημάκη Κων/νο, για το θάνατο του πατέρα του.-

Νίκη με Λαμία και πρόκριση στην τελική φάση για τον ΓΟΜ Κυριακή 11:00



Νίκη με Λαμία και πρόκριση στην τελική φάση για τον ΓΟΜ Κυριακή 11:00



ΟΠΑΘΑ - Γ.Ο.Μ-13-6
Οι σκορερς της Μεσολογγίτικης ομάδας..
Βισβικης Γιαν. 2[αριστερη φωτογραφία] , Τεγας 2,Νατσικωστας , Πρεμετης Ανδρέας




Δήλωση αρχηγού Σακιριανού Γιάννη :
Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα αναγέννησης του μεσολογγίτικου πόλο. Μετα την αδράνεια και τη κατάργηση των τμημάτων πόλο και κολύμβησης απο την διοίκηση του ιστορικού ΝΟΜ , αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας όλοι αυτοι που μεγαλώσαμε μέσα στη θάλασσα και τα νερά του λιμανιού ,με θυσίες και πολυ κόπο και κατάφεραμε να κανόυμε το Μεσολόγγι και τον ΝΟΜ γνωστό και δυνατο σε όλη την Ελλάδα, στον ναυταθλητισμό...δυστυχώς η τωρινή διοίκηση θεωρεί περιττό το πόλο και γί´αυτο αποφασίσαμε να κανόυμε μια νέα αρχή και υπό την σκέπη ενός ιστορικού σωματείου όπως ο Γυμαστικος Όμιλος Μεσολογγιου πήραμε μέρος στο πρωτάθλημα της Δ´Εθνικης.
Ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η δημιουργία τμημάτων υποδομής πόλο και κολύμβησης και σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της πόλης. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας και τους παλαίμαχους πολίστες που μας βοήθησαν στην φετινή προσπάθεια , υλικά και ηθικά , και αφιερωνουμε την φετινή μας συμμετοχή στον πρώην πρόεδρό μας Σπύρο Σπυροπουλο.

στο παρά 5'' ηττήθηκε η ομαδα πόλο του Γ.Ο.Μεσολογγίου



Αργ.Καλαμάτας-Γ.Ο.Μεσολογγίου-11-10
Πέντε δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη η ομάδα πόλο του Γ.Ο.Μ. δέχτηκε το γκόλ,και ηττήθηκε απο την ομάδα της Α.Καλαμάτας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Δ΄Εθνικής.Η Μεσολογγίτικη ομάδα παρ'ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ηταν πολύ καλή και το τελικό σκόρ την αδικεί.Τα γκόλ του Γ.Ο.Μ πέτυχαν οι Γ.Τέγας 5 ,Δελαπόρτας Γιαν.[50χρ.] 2, και απο ένα γκόλ οι Βισβίκης Γιάν..Νατσικώστας,Σακιριανός
Γ.Ο.Μεσολογγίου..Αλευράς Δ.,Βισβίκης Διον.,Βισβίκης Γ.,Πρεμέτης Γ.,Δελαπόρτας Γιαν.,Σακιριανός,Τέγας Γ.[αγωνίστηκαν ακόμη οι..Νατσικώστας,Πρεμέτης Α.,Πρεμέτης,Ταταράκης,Κουμπάκης,

πρεμιέρα για την ομάδα πόλο του Γ.Ο.Μεσολογγίου..

Αρχή και στη Δ’ Εθνική των ανδρων

Με αγώνες να διεξάγονται σε τρεις από τους πέντε ομίλους άνοιξε η αυλαία της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος πόλο της Δ’ Εθνικής των ανδρών. Οι δύο όμιλοι μπαίνουν στην αγωνιστική δράση από σήμερα Σάββατο (28/7), ενώ η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή (29/7)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας και το σημερινό πρόγραμμα στους ομίλους:

Α’ όμιλος Αττικής (Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου)
ΑΕ Χαϊδαρίου - ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 11-5, ΝΟ Τρίαινα - Μίλων 3-12.
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28/7): 11.00 Μίλων - ΑΕ Χαϊδαρίου, 12.00 ΠΕΚΕΒ - ΝΟ Τρίαινα, 20.30 ΑΝΟ Μεταμόρφωσης - Μίλων, 21.30 ΑΕ Χαϊδαρίου - ΠΕΚΕΒ.

Α’ όμιλος Θεσσαλονίκης (Κολυμβητήριο Ποσειδώνιο)
Αλέξανδρος Συκεών - Μακεδονικός 11-6, Πανσερραϊκός - Αλμπατρος 14-6.
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28/7): 10.00 Μακεδονικός - Πανσερραϊκός, 11.00 ΚΟ Ξάνθης - Αλέξανδρος Συκεών, 17.00 Αλμπατρος - Μακεδονικός, 18.00 Πανσερραϊκός - ΚΟ Ξάνθης.

Β ‘ όμιλος Θεσσαλονίκης (Κολυμβητήριο Ποσειδώνιο)
ΧΑΝΘ - Πύρρος Ιωαννίνων 6-17, ΧΑΝΘ - Άθως Χαλκιδικής 8-12, Πύρρος Ιωαννίνων - Νηρέας Βέροιας 20-4.
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28/7): 12.00 Άθως Χαλκιδικής - Πύρρος Ιωαννίνων, 13.00 ΚΟ Σερρών - ΧΑΝΘ, 19.00 Νηρέας Βέροιας - Άθως Χαλκιδικής, 20.00 Πύρρος Ιωαννίνων - ΚΟ Σερρών.

Β’ όμιλος Αττικής (Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης)
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28/7): 10.30 ΑΟ Καστέλλας - ΑΚΟΜ Δελφίνια, 11.30 Υδραϊκός - ΥΣ Ρόδου, 19.00 ΑΟ Καστέλλας - ΥΣ Ρόδου, 21.00 Υδραϊκός - ΑΚΟΜ Δελφίνια.

Όμιλος Πατρών (Κολυμβητήριο Πεπανός)
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28/7): 12.30 Αναγέννηση Λαμίας - ΟΠΑΘΑ Πατρών, 13.30 Άργης Καλαμάτας - ΓΟ Μεσολογγίου, 20.00 Αναγέννηση Λαμίας - Άργης Καλαμάτας, 21.00 ΓΟ Μεσολογγίου - ΟΠΑΘΑ Πατρών.

θα συνεχίσει και την νέα αγωνιστική περίοδο στην ομάδα του ΑΡΗ ο ταχύτατος επιθετικός Ν.Καρέτσος...

ο επιθετικός του Αρη Αιτωλικού Νίκος Καρέτσος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην νεοφώτιστη στην Δ΄Εθνική
ομάδα.
Ενω σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τερματοφύλακα που στο πρωτάθλημα που
τελείωσε ηταν απο τους καλύτερους ..πορτιέρο της Α1 κατηγορίας.

Ο Β.Τοπαλιάτης για την Δ΄ Εθνική..

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και τον καλό συνάδελφο Βαγγέλη Γερογιάννη παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, Βαγγέλης Τοπολιάτης, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

Για ποιό λόγο η ΕΠΟ αποφάσισε να ανεβάσει στη Δ' Εθνική όλους τους πρωταθλητές των ΕΠΣ;

"Είχαμε αποφασίσει να συμμετάσχουν 96 ομάδες χωρισμένες σε 6 Ομίλους, αλλά επειδή ο Όμιλος της Κρήτης δεν μπορούσε να γίνει με 16 ομάδες, προχωρήσαμε σ' αυτή την απόφαση".

Πολλοί λένε ότι πίσω απ' αυτή την απόφαση κρύβεται το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο...

"Πλάκα μου κάνετε; Καμία σχέση. Τι προεκλογική περίοδο; Ήταν η μόνη λύση, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά".

Και πώς θα μειωθούν οι ομάδες του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα όριζε η περυσινή προκήρυξη;

"Θα ισχύσει η μείωση των ομάδων και θα βρεθεί τρόπος να το βάλουμε στην προκήρυξη".

Είστε σίγουρος ότι θα δηλώσουν συμμετοχή και οι 124 ομάδες;

"Όχι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Έχουμε ενδείξεις ότι κάποιες δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, αλλά περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι αυτές".

Και σε πόσους Ομίλους θα χωριστούν οι ομάδες;

"Θα χωριστούν σε 8 Ομίλους. Θα υπάρχει ο Όμιλος της Κρήτης με τις δέκα ομάδες και οι άλλες ομάδες θα μοιραστούν στους υπόλοιπους επτά".

Ποιο είναι το σχέδιο για τη Δ' Εθνική;

"Θα γίνει από τη μεθεπόμενη περίοδο μια διευρυμένη Γ' Εθνική με 4 Ομίλους των 18 ομάδων. Δεν μπορεί πλέον να υπάρχει Δ' Εθνική".


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΏΝΕΣ 2012..


Εργοτέλης ο 4ος σταθμός της καριέρας του Μιχ.Μπακάκη...

μόνιμος κάτοικος Κρήτης ο 21χρονος
ποδοσφαιριστής Μιχάλης Μπακάκης
που μετά το επιτυχημένο περασμά του στον Α.Ο.Χανιά βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ομάδα του Εργοτέλη.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής απο την Μάστρου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του Αχελώου Νεοχ.,στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό και πέρυσι στον Α.Ο.Χανιά.
Ειναι γόνος ποδοσφαιρικής οικογένειας μιας και ο πατέρας του Θανάσης υπήρξε πολύ καλός ποδοσφαιριστής της περιοχής μας στην Παιανία Μ.,οπως και ο θείος του Τέλιας, επίσης και οι δύο αδελφές του ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο ενώ τώρα ασχολούνται με την διαιτησία.
Φετος ενδιαφέρθηκαν και άλλες ομάδες για την αποκτησή του οπως ο ΟΦΗ,ενώ είχε ακουστεί οτι είναι μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ..

Συμπληρώνεται σιγά,σιγά το πάζλ του φετινού Γ.Ο.Μεσολογγίου...

σιγά-σιγά το παζλ του νέου φετινού ρόστερ του ΓΟΜ ,συμπληρώνεται .Ο 24χρονος τερματοφύλακας [αριστερά στην
φωτογραφία] του Αρη Αιτωλικού Σπύρος Σταθάτος αποκτήθηκε απο την Μεσολογγίτικη ομάδα .
Το ΓΟΜ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει δύο πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες κάτω απο τα δοκάρια ,που ο υγιής ανταγωνισμός τους για την αρχική 11αδα τους κάνει ακόμη καλύτερους.
Η ομάδα επίσης απέκτησε τον 20χρονο αμυντικό Γιάννη Πολίτη απο το Μεσολόγγι 2008,ενω παρελθόν είναι απο την ομάδα ο Μαντέλος Βασίλης.

ο Ταξιάρχης Φούντας είναι ένας παίκτης δικός μας και εχει όλα τα χαρακτηριστικά να πάει καλά στην ΑΕΚ...

Αναλυτικά τα όσα είπε: - Είναι η πρώτη προετοιμασία σου, όμως μετράς ήδη παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. Φέτος αναμένεται να έχεις πιο σημαντικό ρόλο, είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σε αυτόν; "Πέρυσι έπεσα κατευθείαν στα βαθιά, δούλευα κάθε μέρα πολύ και φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για όλους μας. Θα πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί, συγκεντρωμένα και δυνατά. Θα κάνω το ίδιο και εγώ, θα δουλέψω δυνατά για να είμαι έτοιμος να παίξω όταν μου ζητηθεί και να καθιερωθώ στην ΑΕΚ". - Από σωματικής άποψης είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις; "Ναι, νιώθω έτοιμος, αισθάνομαι ότι έχω πολλές δυνάμεις και σωματικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Είμαι 100% έτοιμος. Θα δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και στην πορεία θα δούμε τι τι μπορώ να πετύχω". - Τι σε συμβουλεύουν οι παλαιότεροι; "Μου λένε να δουλεύω, όσο πιο δυνατά γίνεται. Έχουν πάρει μία γεύση από πέρυσι και μου λένε ότι θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να τα πάω ακόμα καλύτερα". - Σε φοβίζουν οι μεγάλες διαφορές της εφετινής ΑΕΚ με την περυσινή; "Πέρυσι στην ομάδα υπήρχαν ως επί το πλείστον έτοιμοι παίκτες, πιο έμπειροι, ονόματα μεγάλα. Τώρα έχουν απομείνει μόνο 4-5 και τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε φόβο, δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιοι έχουν μείνει και ποιοι έφυγαν, αλλά το πως θα δουλεύουμε για να είμαστε πιο έτοιμοι". - Αισθάνεσαι ότι είναι απαραίτητη η παρουσία περισσότερων έμπειρων ποδοσφαιριστών προκειμένου να έχετε κι εσείς τη βοήθεια που πρέπει; "Ναι, αυτό είναι κάτι που σίγουρα το χρειαζόμαστε. Τα παιδιά που ήρθαν εφέτος και έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά τους χρειάζονται τους παλαιότερους για να τα βοηθήσουν εκτός από αγωνιστικά και ψυχολογικά". - Διαπιστώνεις ότι έχουν άγχος; "Ναι διακρίνω άγχος, σε άλλους λιγότερο σε άλλους περισσότερο.; Πιστεύω ότι θα τους φύγει το άγχος αν και θα είναι εύκολο. Εμένα μου έφυγε πολύ δύσκολα. Όμως με τις προπονήσεις και τους συμπαίκτες μου, που μου έλεγαν ότι πάω καλά, ότι είμαι καλός παίκτης και ότι σίγουρα θα παίξω στην ΑΕΚ κάποια στιγμή, το άγχος μου έφυγε ολοκληρωτικά".

το Μεσολόγγι Σπόρ απευθύνει κάλεσμα στούς φιλάθλους της ΑΕΜ να την ενισχύσει μαζικά με την παρουσία του στο γήπεδο..και οικονομικά με την αγορά ε.δ.


η Διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή της ΑΕΜ,μέχρι στιγμής και βασιζόμενοι στον σχεδιασμό της ομάδος για την νέα αγωνιστική περίοδο,εχει πραγματοποιήσει σημαντικές μεταγραφές
που σε συνδυασμό με το υπάρχον ρόστερ, δημιουργεί μια ισχυρή ομάδα .Θα πρέπει όμως οι φίλαθλοι της περιοχής μας να ενισχύσει φέτος την ΑΕΜ μαζικά με την παρουσία του στο γήπεδο.Πέρα απο
τις ευεγερτικές συνέπειες της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο
για την ενίσχυση και τη λειτουργία της αγαπημένης μας ομάδος,
αυτό που είναι σημαντικότερο απο όλα είναι η ανάγκη της ομάδας
να αισθανθεί την δυναμική και μαζική στήριξη όλων των φιλάθλων της ΑΕΜ στο πλευρό της.
Οσο περισότεροι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο γήπεδο σε κάθε εντός έδρας αγώνα τόσο περισσότερη ώθηση θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
Μαζί ομάδα και κόσμος μπορεί να φτάσουμε στον στόχο που πλησιάζει όλο και περισσότερο.
Είναι ανάγκη για το καλό της ΑΕΜ η στήριξη αυτής της προσπάθειας με ενότητα [ποδοσφαιριστές-προπονητές-διοίκηση και φίλαθλοι] ώστε αυτή να στεφθεί με επιτυχία.

ο προπονητής της ομάδος Νέων του Πανθρακικού Ζ.Στοίνοβιτς..

Ζόραν Στοϊνοβιτς, προπονητής νέων Κ20 Πανθρακικού «Μας ζηλεύουν τα άλλα σωματεία της Superleague λόγω της οργάνωσης και των εγκαταστάσεών μας»Γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα από την Ακαδημία μας
Για 2η χρονιά ο Ζόραν Στοϊνοβιτς θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδος νέων Κ20 (τμήματα υποδομής) του Πανθρακικού. Ο «κομοτηναίος» πλέον προπονητής, έχει αγωνιστεί σε Τρίκαλα, Άρη, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, με τελευταίο του «σταθμό» πριν κρεμάσει την φανέλα του τον Πανθρακικό. Είναι παντρεμένος με την κομοτηναία γυμνάστρια Σοφία και έχει τέσσερα αγόρια που είναι όλα στις Ακαδημίες της ομάδος!
Ο «ΠτΘ» είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ όλης της ύλης μαζί του. Ας δούμε τι μας είπε.

Τα περισσότερα παιδιά που πήραμε φέτος είναι φοιτητές που πέρασαν εδώ

Α.Π.: κ. Στοϊνοβιτς τι να περιμένουμε από την φετινή ομάδα νέων Κ.20;
Ζ.Σ: Την περσινή χρονιά προχωρήσαμε σε ένα ξεκαθάρισμα σε ό,τι αφορά την ομάδα νέων. Μικρύναμε λίγο τις ηλικίες, δίνοντας βάση στα μικρότερα παιδιά, με αποτέλεσμα φέτος να μη κάνουμε «μεγάλες κινήσεις» στο ρόστερ της ομάδος και να παραμείνουμε στους 21 με 22 ποδοσφαιριστές, αριθμός που δεν είναι συνηθισμένος. Τα περισσότερα παιδιά που πήραμε φέτος είναι ποδοσφαιριστές που πέρασαν εδώ στην Κομοτηνή ως φοιτητές και παίζανε πριν σε ομάδες. Πολύ καλή κίνηση από την άποψη ότι αποφεύγουμε με αυτόν τον τρόπο και έξοδα όπως ενοίκια, φαγητό, βενζίνες, που έχουνε κάποιες άλλες ομάδες. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσοι παίκτες δεν θα είναι στην διάθεση του Σάββα Παντελίδη, θα βοηθάνε τη δική μας ομάδα. Γι’αυτό τον λόγο δεν ανοίγουμε το ρόστερ, ώστε αυτοί να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Ακόμη δώσαμε κάποιους παίκτες, δανεικούς σε σωματεία της Ροδόπης για να «ψηθούνε». Κάποιοι από αυτούς είναι οι Παναγιωτόπουλος, Κασιτερίδης, Πατρωνίδης και Οκάν, οι οποίοι πήγαν σε ομάδες που κάνουνε πρωταθλητισμό, όπως και στο Κόσμιο. Ειδικά για τους παίκτες που είναι γεννηθέντες το 1995, παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν στους Κ.17 και δύσκολα στους Κ.20, έχουν μια ευκαιρία κατ’ αυτόν τον τρόπο να πάρουν παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα.

Από σήμερα δε, Δευτέρα ξεκινά κανονικά η προετοιμασία με τους παίκτες της νέας χρονιάς

Α.Π: Μετά από μία εβδομάδα προετοιμασίας, πώς διαμορφώνεται το κλίμα έως τώρα; Πού διεξάγονται οι προπονήσεις;
Ζ.Σ.: Μέχρι στιγμής κάνουμε κάποιες δοκιμές, δώδεκα περίπου παικτών, που έρχονται ως φοιτητές στην Κομοτηνή και σιγά σιγά κλείνει το ρόστερ. Από σήμερα δε, Δευτέρα ξεκινά κανονικά και η προετοιμασία με τους παίκτες που θα έχουμε τη νέα χρονιά. Το πρώτο φιλικό θα γίνει στο Κουτσό της Ξάνθης την Παρασκευή 27/7.

Η συνεργασία με τη «μεγάλη» ομάδα, και ιδιαίτερα με τον κ. Παντελίδη, είναι πολύ καλή

Α.Π.: Η συνεργασία με την «μεγάλη» ομάδα και τον προπονητή Σάββα Παντελίδη ποια είναι;
Ζ.Σ.: Συγκριτικά και με την εικόνα των άλλων ομάδων και των προβλημάτων που έχει η κάθε μία, εδώ στον Πανθρακικό όλα κυλούν ρολόι. Η συνεργασία με τη «μεγάλη», όπως την είπατε και εσείς ομάδα, είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα με τον κ. Παντελίδη. Με το πολύ καλό αθλητικό κέντρο και με τους παράγοντες που «παρακολουθούν» από πολύ κοντά την ομάδα και δίνουν ιδιαίτερη σημασία και προσοχήστα τμήματα υποδομής, μπορώ να πω πως είμαστε σε άριστη κατάσταση. Μπορώ να πω πως τα άλλα σωματεία ίσως να μας ζηλεύουν. Μόνο τρία, τέσσερα σωματεία δίνουν παρόμοιο βάρος με το δικό μας στους νέους. Δεν μας λείπει τίποτε. Η διοίκηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στα τμήματα υποδομής, προσέχει να μην μας λείψει τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό επομένως έχοντας τέτοια στήριξη, να παράγουμε σωστούς ποδοσφαιριστές, γιατί εκτός όλων των άλλων δεν «περισσεύουν» χρήματα για συμβόλαια.

Α.Π. : Πόσο αισιόδοξος είστε ότι την επόμενη χρονιά θα βγουν παίκτες που θα πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα;
Ζ.Σ.: Τον δεύτερο χρόνο στην superleague είχαμε ένα κύμα παικτών από τα ΤΕΠ που έγιναν επαγγελματίες όπως ο Μπέλεκ, ο Γωνιάδης και ο Βοσνακίδης, οι οποίοι μάλιστα μετρούν και συμμετοχές στην Εθνική Νέων και Παίδων αντίστοιχα. Φέτος και έχοντας αυτά τα παραδείγματα των προηγούμενων χρόνων, θα δώσουμε περισσότερο βάση για να βγουν περισσότεροι νέοι παίκτες προς την μεγάλη ομάδα.

Α.Π.: Πού γίνονται οι προπονήσεις και πού θα γίνονται οι αγώνες τις ομάδος;
Ζ.Σ.: Οι προπονήσεις καθημερινά γίνονται στο Πανθρακικό Στάδιο, το οποίο διατηρείται άριστα εδώ και 25 χρόνια! Υπάρχει καλή συνεργασία με τη διοίκησή μας, σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο προπονητικό κέντρο και στο γήπεδο του Ν.Σιδ/ρίου, όπως επίσης και στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, που δίναμε αγώνες τα προηγούμενα χρόνια όταν ήμασταν και πάλι στην superleague.

Οι πρόεδροι των Ακαδημιών «αφανείς ήρωες»

Α.Π.: Από πέρυσι πρόεδρος στην ερασιτεχνική είναι ο Τάσος Γεωργιάδης, ποια είναι η συνεργασία μαζί του;
Ζ.Σ.: Ο νέος πρόεδρος Τάσος Γεωργιάδης ήταν και είναι πολύ κοντά στα τμήματα υποδομών. Είμαστε «ένα» όπως και με τη «μεγάλη» ομάδα. Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να μην φαίνονται, είναι όμως οι λεγόμενοι «αφανείς ήρωες». Με τον Κώστα Κωσταρέλη, τον προηγούμενο πρόεδρο, είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία η οποία συνεχίζεται και σήμερα με το νέο πρόεδρο.

Α.Π.: Ο βασικός κορμός από την περσινή ομάδα έμεινε στη μεγάλη ομάδα, τι πρέπει να γίνει ώστε να έχει μια καλή παρουσία η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ειδικά τώρα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ομάδων;
Ζ.Σ.: Μπορώ να πω ότι στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, προβληματίστηκα αρκετά γιατί αργήσαμε να κλείσουμε το περσινό ρόστερ. Ωστόσο όσο πέρναγε ο χρόνος και κλείσαμε τον βασικό κορμό της περσινής ομάδος, τότε κατανόησα και το σκεπτικό του προπονητή, του Σάββα Παντελίδη. Το γεγονός δηλαδή ότι έδωσε προτεραιότητα στους παίκτες που προσφέρουν στην άνοδο. Τώρα λοιπόν και μετά και τις επιλεγμένες ποιοτικές μεταγραφές που έγιναν, καταλαβαίνω το σκεπτικό και το πλάνο του προπονητή, μου αρέσει αυτό που κάνει και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.
Αν δούμε και το πρόγραμμα του Πανθρακικού στην superleague, έχουμε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές , τρία παιχνίδια με μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Η ομάδα για να δέσει θέλει κάποιο χρόνο, σίγουρα ένας μήνας δεν είναι αρκετός για να «ρολάρει». Κανείς δεν περιμένει να πάρουμε νίκη από τα παιχνίδια, όμως η διοίκηση θα έχει υπομονή και μαζί με τη διακοπή λόγω Εθνικής καταλήγουμε στις πέντε εβδομάδες, οπότε η ομάδα θα μπορέσει να φορμαριστεί, και μετά την τέταρτη αγωνιστική θα είναι πανέτοιμη για τα επόμενα παιχνίδια που θα είναι στα μέτρα της ομάδας, για να πάρουμε τους απαραίτητους βαθμούς.

Κάναμε αρκετά τα έξι χρόνια της λειτουργίας μας

Α.Π.: Στις Ακαδημίες τι δουλειά γίνεται;
Ζ.Σ.: Γίνεται προσπάθεια, τα τελευταία έξι χρόνια, μεγάλη από κάποιους ανθρώπους και συνεχίζεται να γίνεται. Έξι χρόνων είναι οι Ακαδημίες, φρέσκιες. Παρόλα αυτά κάναμε αρκετά αυτά τα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα και τα παιδιά περνούν αγώνες, junior- projunior, κάτι που δεν έχουν άλλες περιοχές, αφού αυτό το πρωτάθλημα γίνεται από την Ορεστιάδα έως τις Σέρρες, με δώδεκα ομάδες, όλες δυνατές. Φέτος ήρθε και ο Νίκος Ιωσηφίδης για να διοργανώσει καλύτερα τις Ακαδημίες και να δώσει άλλον αέρα και πιστεύω πως χρόνο με χρόνο κάνουμε σταθερά βήματα ανόδου.
Ο Ιωσηφίδης έμεινε στην Κομοτηνή, γιατί η εργασία του είναι εδώ και γι’ αυτό η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον Νίκο, ώστε να δώσει τις γνώσεις του στις Ακαδημίες, που είναι πολλές και χρήσιμες.
Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν το σκεπτικό του προπονητή

Α.Π.: Οι φίλαθλοι να είναι υπομονετικοί;
Ζ.Σ.: Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν το σκεπτικό του προπονητή. Περνάμε δύσκολα οικονομικά χρόνια, δεν υπάρχουν χρήματα, κρατικές επιδοτήσεις, και όλα αυτά είναι δυσκολίες που περνάει κάθε ομάδα. Και τα δυο άτομα, που αναφέρθηκαν παραπάνω καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για να φτιάξουν την ομάδα μαζί με τον προπονητή. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη και με τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα που έχουμε δεν θα έπρεπε να περιμένουμε θαύματα από τον πρώτο μήνα. Από το τέλος Σεπτεμβρίου η ομάδα, θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, και όλα θα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει.
Το φετινό ρόστερ της ομάδος νέων (Κ.20) του Πανθρακικού

Από 22 ποδοσφαιριστές αποτελείται το φετινό ρόστερ της ομάδος νέων Κ.20 του Πανθρακικού. Οι 15 παίκτες είναι από την περσινή ομάδα και 7 νεοαποκτηθέντες.
Ο περσινοί παίκτες είναι: Αράπογλου, Καραβέτης, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Καρανικόλας, Κουτρουλός, Μουστάκας, Παπασταύρου, Σδράκας, Φωτειάδης, Γεωργιάδης, Βασιλακάκης, Μαμούτ Σεϊδάν, Αντωνιάδης και Παχούμης.
Οι 7 νεοαποκτηθέντες είναι: Παπανικολάου- τερματοφύλακας (Παναιτωλικός), Σούλης (Έβρος Σουφλίου), Χαλαζιάς (Μεσολόγγι), Σαριανίδης (Κουτσό Ξάνθης), Τσανακτσόγλου (Μαγικό Ξάνθης), Νικολαϊδης (Αγρ. Αστέρας), Σαπανίδης (Ηρακλής).
Προπονητής είναι ο Ζόραν Στοϊνοβιτς και γυμναστής ο Παναγιώτης Κονομάρης.


http://www.paratiritis-news.gr

Κοντά στην απόκτηση του Σπ. Χαρατσή η ΑΕΜ...

κοντα στην απόκτηση ενός γνώριμου στον προπονητή Χρ.Βασιλείου τον
24χρονο Σπ.Χαρατσή βρίσκεται η ΑΕΜ, ο οποίος ανεβάζει πολύ το
επίπεδο του φετινού ρόστερ της ομάδος μας.

o Δραμινός στράικερ θα συνεχίσει στην ΑΕΜ..



σε μιά ομάδα η οποία έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους αυτό που παίζει μεγάλη σημασία
είναι η επιθετική της γραμμή [χωρίς να υποτιμούμε τις αλλες μιάς ομάδας].Οι ανθρωποι της ΑΕΜ την προηγούμενη σεζόν και κατά την περίοδο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου
φρόντισαν να στελεχώσουν το ρόστερ τους με ένα ποδοσφαιριστή ,ο οποίος διαθέτει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα .Η αναφορά μας γίνεται για τον Χρήστο Πέντσα ,ο οποίος θα πυροβολεί
κατά πάσα πιθανότητα τους αντίπαλους τερματοφύλακες και την νέα σεζόν με την φανέλα της ΑΕΜ.Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε οτι ο χαρισματικός επιθετικός έχει δεχτεί πολλές κρούσεις
απο ομάδες ,αλλά τόσο η σιγουριά της Διοίκησης της ομάδος μας ,όσο η παρουσία στον πάγκο του Χρ. Βασιλείου ,και η αγάπη του φίλαθλου κόσμου προς αυτόν είναι οι λόγοι που θα τον
φέρουν και την νέα αγωνιστική περίοδο στην ομάδα μας..

Με Τέλια ο Τρίκαρδος στοχεύει ψηλά...!


..Ακούνητος απο τον προεδρικό θώκο του Τρικάρδου ο Σταμάτης Γιαννιώτης.Την
τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο 50χρονος
Μεταξούλης Τέλιας, ο οποίος μετα απο χρόνια
επιστρέφει στούς πάγκους.
Ηδη η ομάδα βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση των πρώτων μεταγραφών απο τον συντοπίτη Π.Α.Ο.Κατοχής, ενω σύμφωνα απο πληροφορίες μας στους μεταγραφικούς στόχους βρίσκονται και δύο παίκτες της Πενταλόφου.
Ενω ο βετεράνος Χρ. Τζανάκης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Super League....Σκέψη για δημιουργία πρωταθλήματος U-15 και υποβάθμιση του πρωταθλήματος U-20

Ένα νέο πρωτάθλημα Κ15, το οποίο θα ξεκινήσει από τη φετινή σεζόν, έχουν συζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες στη Superleague, ώστε να ανέβει το επίπεδο των παιδιών στους αγώνες που δίνουν, καθώς τώρα που παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ και σε ιδιωτικά τουρνουά, το επίπεδο των ομάδων είναι αρκετά χαμηλό.

Αυτό συνάδει και με το ότι η ΕΠΟ θα δημιουργήσει τη νέα Εθνική Κ15, η οποία θα συγκροτηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Το νέο πρωτάθλημα Superleague Κ15, θα έχει τα χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος Superleague Κ17. Θα υπάρχουν δυο όμιλοι, ο Βόρειος στον οποίο θα συμμετέχουν ομάδες της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και ο Νότιος με ομάδες της Νότιας Ελλάδας και της Κρήτης.

Το μόνο «αγκάθι» στο όλο αυτό εγχείρημα είναι η υπάρχουσα οικονομική συγκυρία.

Στο τραπέζι ωστόσο έπεσε η ιδέα της μετατροπής του πρωταθλήματος Κ20 της Superleague και αυτού σε Βορείου και Νοτίου ομίλου, πράγμα το οποίο εξοικονομεί τη σεζόν γύρω στα 500 χιλ. ευρώ, έτσι όμως «υποβαθμίζεται» το επίπεδό του και χάνει τη σημερινή του αίγλη.

Σκηνές απείρου κάλους στο ΔΣ της ΕΠΟ

Σκηνές απείρου κάλους στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ την Τετάρτη, με παράγοντες να αλληλοκατηγορούνται για τα… έξοδα μετακίνησης και τις αμοιβές των στελεχών! «Να σταματήσει το ξεκατίνιασμα», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, την ώρα που άλλος σύμβουλος έχριζε… πρόεδρο τον Γιώργο Σαρρή!


Καταγγελίες για ποσά που προκαλούν έγιναν στη διάρκεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αρχικά ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα και τον σύμβουλο της ομοσπονδίας, Νίκο Προύντζο. Αφορμή, στάθηκε η πρόσφατη καταγγελία του πρώτου, ότι ο δεύτερος έλαβε πέρσι ως έξοδα μετακίνησης 20.000 ευρώ. Ο Νίκος Προύντζος ισχυρίστηκε ότι πήρε πολύ μικρότερο ποσό, αντέδρασε έντονα και φέρεται να απάντησε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Ο Μανώλης Παλάσκας κατήγγειλε ακόμη ότι ο Νίκος Προύντζος πήρε ως αμοιβή 30 ευρώ για κάθε μία από τις 16 ημέρες που έμεινε στην Πολωνία με την Εθνική ομάδα στο πρόσφατο Euro.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για μισθούς 10.000 ευρώ σε στελέχη της ΕΠΟ, γεγονός που ξεσήκωσε νέα θύελλα στην αίθουσα του συμβουλίου. Εξάλλου, ο β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, παραδέχθηκε ότι για το 2011, εισέπραξε 20.000 ευρώ για έξοδα κίνησης από την Καλαμάτα στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι ήταν συνέχεια στην ΕΠΟ.

Όταν κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε στο θέμα των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ και τις δηλώσεις που γίνονται από διάφορες πλευρές υπέρ του ενός ή του άλλου φημολογούμενου υποψηφίου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος είπε προς τους συμβούλους:

«Πρέπει να σταματήσει το ξεκατίνιασμα. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή από κάποιους. Δεν γίνεται να βγάζουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω. Πρέπει να δείξουμε αξιοπρέπεια στην περίοδο των εκλογών. Είμαστε φίλοι εδώ πέρα και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και μετά τις εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. και μετά τη λήξη της συνεδρίασης, υπήρχε σύμβουλος της ομοσπονδίας που υποστήριζε πως «υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ και τον λένε Σαρρή»! Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι «ο Πιλάβιος δεν θα κατέβει στις εκλογές, για τον Γκαγκάτση το αποκλείω, ενώ ο Ψωμιάδης ας βρει πρώτα οκτώ Ενώσεις για να τον προτείνουν»…

Για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή, όπου θα υπάρξουν –απ’ ότι φαίνεται- αρκετά ακόμα επεισόδια, ακούστηκαν μέσα στο Δ.Σ. διάφορες απόψεις. Οι περισσότεροι αναγνώρισαν ότι ηθικά το δίκιο είναι με το μέρος τους, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης τους στη Β’ Εθνική, άλλοι κατά, ενώ ορισμένοι είπαν ότι πρέπει να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε πως πρέπει να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική, αλλά περισσότερο ευχή εξέφρασε παρά κάτι άλλο. Οι εκπρόσωποι των δύο επαγγελματικών λιγκών έθεσαν το νομικό ζήτημα της υπόθεσης και το αν μπορεί να σταθεί νομικά μια τέτοια απόφαση, ενώ ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, είπε ότι είναι θέμα της πολιτείας και ότι πρέπει να το θέλουν όλες οι ομάδες.

Το παρών στο Δ.Σ. έδωσε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Ράλλης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη πως παρά τον πρόωρο χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη, η ομάδα του Ηρακλείου θα φτάσει την υπόθεση των καταγγελιών κατά Πανιωνίου και Κέρκυρας μέχρι τέλους, ενώ έθεσε θέμα αξιοπιστίας και ορθότητας των αποφάσεων που βγαίνουν από τις αρμόδιες επιτροπές.

Για τα λεφτά αντάλλαξαν βαριά λόγια..

Σκηνές ροκ διαδραματίστηκαν χθες στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα, και τον σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Νίκο Προύντζο[φωτογραφια]. Αφορμή η καταγγελία του πρώτου ότι ο δεύτερος έλαβε πέρυσι ως έξοδα κίνησης 20.000 ευρώ, με τους δύο άντρες να διαπληκτίζονται έντονα με βαριές εκφράσεις. Oπως κατήγγειλε μάλιστα ο Μ. Παλάσκας, ο Ν. Προύντζος αμειβόταν με 30 ευρώ ημερησίως στο Euro της Πολωνίας. Ο β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αρ. Σταθόπουλος, πάντως, παραδέχθηκε ότι πήρε για το 2011 20.000 ευρώ για έξοδα κίνησης από την Καλαμάτα στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν συνέχεια στην ΕΠΟ.

Για την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή δεν πάρθηκε απόφαση σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχουν. Ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Τ. Φύσσα, Λ. Βόκολου, Κ. Τσάνα, Β. Γεωργόπουλου, Θ. Παχατουρίδη και Νεκ. Πανταζή. Οσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, θα αρχίσει στις 11/9, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11/5/2013 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΑΛ. ΠΛΑΤΗΣ

..Να σταματήσει ο βιασμός του ποδοσφαίρου...

Ο υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΠΟ, Διονύσης Ψωμιάδης έστειλε την Τετάρτη (25/7) επιστολή προς τους προέδρους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων με την οποία εύχεται μεταξύ άλλων να σταματήσει ο βιασμός του αθλήματος από τα λαμόγια.

Αναλυτικά η επιστολή του Διονύση Ψωμιάδη προς τις ΕΠΣ:

«Κυρίες και κύριοι,

Μαζί με πολλούς άλλους εραστές του ποδοσφαίρου ξεκινήσαμε στην ένωση μας (ΕΠΣΜ) σχεδόν από το μηδέν και φτάσαμε σε ζηλευτό σήμερα σημείο. Σπείραμε το σπόρο και με τη συμπαράσταση και αγάπη όλων αλλά και βέβαια με τις αντιθέσεις και αντιπαλότητες που είναι φυσικό να υπάρχουν στο χώρο μας αναδείξαμε τα προβλήματα, αγωνιστήκαμε για την επίλυσή τους και δημιουργήσαμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα ώστε τα παιδιά μας να αισθάνονται ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι’ αυτά.

Το ποδόσφαιρο βέβαια για πολλούς είναι μεροκάματο, για άλλους ένα τεράστιο έσοδο, για μας είναι μόνο έρωτας, πρόκληση, περιπέτεια, καθήκον, αφού είμαστε ασυμβίβαστοι και ονειροπόλοι. Γνωρίζουμε βέβαια ότι είμαστε η μοναδική χώρα όπου άνθρωποι με μηδενική κοινωνική προσφορά βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο. Και είμαστε η μοναδική χώρα όπου οι απατεώνες επιβραβεύονται και οι έντιμοι διώκονται.



Κυρίες και κύριοι,

το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει. Η κλονισμένη αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και η γενικότερη δημόσια συμπεριφορά των ανθρώπων που αποτελούν τη “βιτρίνα” του ποδοσφαίρου μας (πάντως, όχι των ποδοσφαιριστών) δημιούργησαν μια κακή εικόνα προς τα έξω, δίνοντας επιχειρήματα σε όσους εχθρεύονται το ποδόσφαιρο.

Ποτέ δεν έτρεφα αυταπάτες. Γνωρίζω ότι αρκετοί παράγοντες φωνάζουν πάντα για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο αλλά ψηφίζουν την ακαθαρσία για να γίνονται οι “δουλειές” τους. Πιστεύω όμως ότι ίσως υπάρξει κάποια αλλαγή, γι’ αυτό δίνω τη μάχη μου. Και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσω ή να χάσω. Ο Καζαντζάκης έγραψε ότι στη μάχη δεν ρωτάς αν νικήσεις ή αν νικηθείς. Μόνο πολεμάς για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, που φαντάζει ζοφερό. Ένα ποδόσφαιρο που έχει γεννήσει γκάνγκστερς, μπράβους, ιδιοτελείς παράγοντες κ.α.

Εγώ παραμένω πιστός στις αρχές μου και ποτέ δεν θα ενδώσω στις επιθυμίες του κατεστημένου, πολιτικού και αθλητικού, αφού δεν έχω υποχρέωση σε κανένα, παρά μόνο στη συνείδησή μου. Είμαι ελεύθερος και απόλυτος άρχοντας του εαυτού μου. Έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι μέχρι το τέλος μου. Μέχρι να σταματήσει ο βιασμός του ποδοσφαίρου μας από τα λαμόγια.

Έγραψε ο Κ. Βάρναλης: “Φρόνιμα και τακτικά πάω με κείνον που νικά. Θα’ ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη”. Εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Δεν συμμαχώ με το νικητή αλλά με τον άνθρωπο που είναι ο πραγματικός νικητής.

Δεν έχω εισβάλλει στο ποδόσφαιρο μας θεωρώντας το εφαλτήριο για κοινωνική και οικονομική μου εξέλιξη και δυστυχώς, είμαστε η μοναδική χώρα όπου κάποιοι ρομαντικοί, όπως εγώ, καταστρέφουν την προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Για μένα το τελευταίο προσωπικό όνειρό μου είναι να τελειώσει η μεγάλη νύχτα αιχμαλωσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου από το κατεστημένο. Να επανέλθει η Περιφέρεια γιατί χωρίς ισχυρή Περιφέρεια το ποδόσφαιρο μας αργοπεθαίνει. Επιθυμώ, λοιπόν, μια ομοσπονδία με αποκέντρωση και δημοκρατία. Με προοπτική και όραμα. Ψηφίστε τους ικανούς και τους καινοτόμους.

Διονύσης Ψωμιάδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΠΟ

Υ.Γ: Την επόμενη εβδομάδα θα σας σταλούν προτάσεις για αναδιάρθρωση και για αποκέντρωση των υπηρεσιών της ΕΠΟ».

Οι αποφάσεις της ΕΠΟ για την Δ΄Εθνική..




Ενα από τα κυρίαρχα ζητήματα στο ΔΣ της ΕΠΟ ήταν οι όμιλοι της Δ' Εθνικής. Αρκετοί πρόεδροι Ενώσεων παραπονέθηκαν πως η μείωση των ομίλων σε έξι συνεπάγεται με αύξηση των αποστάσεων και των εξόδων για τις ομάδες. Ειδικά, μάλιστα, τα σωματεία από την Κρήτη είχαν φροντίσει εδώ και καιρό να «φωνάζουν» γι' αυτό το ζήτημα. Ετσι αποφασίστηκε να γίνουν οκτώ οι όμιλοι και να συμμετέχουν σε αυτούς όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων, για να είναι αρκετές οι ομάδες σε κάθε γκρουπ.



«Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα Δ' Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012-2013, αυτό θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 124 ομάδων (96 που ήταν αρχικά η πρόβλεψη, αλλά και όσες ομάδες συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν να κερδίζουν την άνοδο), με την προοπτική στο τέλος της περιόδου θν μείνουν οι αντίστοιχες ομάδες που προβλέπονται από τον αρχικό προγραμματισμό με στόχο τη μείωσή τους, όπως έχει αποφασιστεί σε παλαιότερη τακτική γενική συέλευση των ΕΠΣ μελών της ΕΠΟ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣΝΑ...Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μεταβολών

Σας γνωρίζουμε ότι οι αιτήσεις μεταβολών, που αφορούν αποδεσμεύσεις και υποσχετικές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να κατατεθούν στην ‘Ενωση μέχρι την ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 και από ώρες 09.00 έως 13.00 και από 17.00 έως 19.00.

Υπενθυμίζουμε στα σωματεία ότι αιτήσεις μεταβολών, που αφορούν τις παραπάνω κατηγορίες και που θα φθάσουν μετά την παραπάνω προθεσμία στην ‘Ενωση με οποιονδήποτε τρόπο, θα σταλούν από την ‘Ενωση στην Ε.Π.Ο., αλλά δεν θα εκδοθούν τα δελτία.

Είπε το ΄΄ΝΑΊ΄΄ ο Χρήστος Χασιώτης..


ο Μεσολογγίτης ποδοσφαιριστής είπε το ΄΄ΝΑΙ ΄΄ στην Δόξα Αιτωλικού.
Το σήριαλ της μεταγραφής του νεαρού ποδοσφαιριστή είχε τελικά
χαπι εντ για την Δόξα.

Γ.Ο.Μεσολογγίου .....Ενίσχυση στην άμυνα με Αντωνόπουλο Γιάννη


εμπειρία στην άμυνα του [κάτι πού έλειπε απο την ομάδα και το πλήρωσε με τον υποβιβασμό],απέκτησε ο Γ.Ο.Μ.

Παίκτης της ομάδος είναι πλέον ο 27χρονος αμυντικός Αντωνόπουλος Γιάννης πού αγωνιζότανε
στον Ατρόμητο Πατρών.
Ο Αντωνόπουλος έχει αγωνιστεί σε Διαγόρα Βραχνέικων,Αχιλλέα Πετ., Ταξιάρχη Μ.[Λέσβου],
και στον Ατρόμητο Πατρών.
Ενα βήμα πρίν απο την ολοκλήρωση δύο ακόμη μεταγραφών βρίσκεται η Μεσολογγίτικη ομάδα.
Ενώ η προετοιμασία της ομάδος θα ξεκινήσει στίς 17-Αυγούστου.