Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ξεφτίλα, για 3.500 ευρώ…

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη σήμερα στον Βόλο, με τον διαιτητή Βοσκάκη να κλείνει το φύλλο αγώνα και να αρνείται να σφυρίξει το παιχνίδι, όπως προβλέπει άλλωστε ο κανονισμός, από την ώρα που η Νίκη Βόλου δεν πλήρωσε τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα.


Ο κανονισμός αναφέρει ρητά ότι η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να πληρώσει τα έξοδα διαιτησίας ΠΡΙΝ ξεκινήσει το παιχνίδι κι αν δεν το κάνει, ο διαιτητής δεν πρέπει να ξεκινήσει το παιχνίδι. Αυτό έκανε ο Βοσκάκης.

Η ξεφτίλα είναι της Νίκης Βόλου, της ιδιοκτησίας της, και φυσικά ολόκληρου του οικοδομήματος του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Είναι απίστευτο το ότι μπορεί να ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα μία ομάδα, που έχει κοπεί από την επιτροπή αδειοδότησης, μία ομάδα που καταπίπτει η εγγυητική της για μικροοφειλές ακόμη και σε τρίτους, μια ομάδα που χρωστά ακόμη και σε ξενοδοχείο το οποίο προσπαθεί να “χτυπήσει” την εγγυητική της. Μία ομάδα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα σήψης και δεν πληρώνει περίπου 3.500 ευρώ για τα έξοδα διαιτησίας ενός αγώνα (τόσα είναι περίπου), τη στιγμή που συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα, παίρνει μερίδιο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τις χορηγίες και στην χειρότερη περίπτωση θα βάλει 2.000.000 ευρώ στο ταμείο της, την ώρα που το μπάτζετ της δεν φτάνει ούτα στα μισά από τα έσοδά της!

Κι όμως αυτή η ομάδα χρωστάει και δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα διαιτησίας!!!

Μέσα στην εβδομάδα ακούσαμε τον Μάκη Κατσαβάκη να αποκαλύπτει ότι στον Εθνικό Γαζώρου, το πιο ακριβό συμβόλαιο είναι 1.000 ευρώ το μήνα και υπάρχουν παίκτες  που παίζουν για 300 και 500 ευρώ το μήνα.

Είναι αυτό επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Αυτό είναι μια γενικότερη ξεφτίλα, μια ποδοσφαιρική κατάσταση σε προχωρημένη σήψη, μια κατάσταση που ευνοεί την ανάπτυξη διαφόρων ειδών ποδοσφαιρικών μικροβίων.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να παίζουν 18 ομάδες στην Σούπερ Λίγκα κι άλλες 26 στην Φούτμπολ Λιγκ, και να υπάρχουν συνολικά 44 δήθεν επαγγελματικές ομάδες.

Κάποια στιγμή, θα έπρεπε να σκεφτούμε ένα πρωτάθλημα με πολύ λιγότερες ομάδες, μια Σούπερ Λίγκα με 10-12 και μια Φούτμπολ Λιγκ επίσης με τις μισές ομάδες.

Αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, απλά εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και σε βάθος χρόνου απαξιώνει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο…
thessports.gr/