Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τα μεγαλα παιχνιδια ειναι για τους μεγαλους παικτες[ Βαβάτσικος Κ.-Γκάτσης Βαγ...Γαβρίνας Δήμος ]

 Η Α.Ε. Μεσολογγίου ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπυ με το 0-2 μέσα στο Νεοχώρι,  που την έφερε ξανά στην πρώτη θέση. Η ομάδα του Βασίλη Ξναθόπουλου φάνηκε καλά προετοιμασμένη γι’ αυτό το ματς, οι παίκτες- βαρόμετρο ήταν στη μέρα τους κι έτσι από τη μια εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες (και τα λάθη) του αντιπάλου, απ’ την άλλη διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα.


ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
0
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
2




Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικοί, ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας που ήταν και σημαντική παράμετρος της αναμέτρησης, ενώ η ΑΕΜ εκμεταλλεύτηκε δύο από τα όχι λίγα λάθη του Ομήρου και πήρε ασφαλές προβάδισμα. Βαβάτσικος, Γκάτσης σε «κέφια», πολύ καλός και με πολλά τρεξίματα ο Γαβρίνας, εξαιρετικός ο Δερβίσης στα χαφ και ο νεοαποκτηθείς Αντωνόπουλος με μεγάλη συνεισφορά. Έγινε ένα ελκυστικό ματς και ίσως να ήταν ακόμα καλύτερο αν ο Όμηρος κατάφερνε να μειώσει το σκορ, αλλά παίκτες – κλειδιά δεν μπόρεσαν να φανούν όσο έπρεπε και στην εκπνοή του ημιχρόνου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Νεοχωρίου ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία, στο 8΄, όπου σε σέντρα του Λαγού από αριστερά ο Αποστολίδης αστόχησε στη κεφαλιά, αν και αμαρκάριστος. Ακολούθησε ένα καλό φάουλ του Καρύμπα πάνω απ’ την εστία και στο 27΄ο Λαγός έκανε μπάσιμο από δεξιά, γύρισε στον Τσάμη, αλλά αυτός δεν πρόλαβε. Οι γηπεδούχοι έχασαν εύκολα τη μπάλα στο κέντρο στο 35΄, στην εξέλιξη ο Νικολόπουλος σούταρε, απέκρουσε ο Ζέρβας και ο Γκάτσης δεν… συγχώρεσε ανοίγοντας το σκορ. Η προσπάθεια του Ομήρου για ισοφάριση στο 39΄(φάουλ του Καρύμπα και άστοχη κεφαλιά του Τσάμη) δεν απέδωσε και στο επόμενο λεπτό ο Βαβάτσικος έκλεψε στο κέντρο, πήρε μόνος του τη φάση με διαδρομή 30-40 μέτρα μέχρι που έκανε το 0-2 με πλασέ. Σε φάση τρεις εναντίον ενός στο 45΄ο Λαγός προτίμησε το σουτ (κι όχι τη πάσα στον Καβαλιέρη) το οποίο εξοστρακίστηκε σε σώμα αμυνομένου και έμεινε το προβάδισμα ασφαλείας για την ΑΕΜ.

Η είσοδος του Σεραφίγγου στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε δυναμική στον Όμηρο, όμως και οι «κανονιέρηδες» είχαν την σωστή τακτική να ανταποκριθούν. Η ΑΕΜ ξεκίνησε με σουτ του Κρούτη που απέκρουσε ο Ζέρβας και ακολούθησαν δύο τελικές του Καρύμπα, πρώτα με φάουλ (53΄) που έδιωξε σε κόρνερ ο Δουλιώτης και έπειτα με πλασέ πάνω από τον Δουλιώτη (55΄), ελάχιστα άστοχο. Ο Ζέρβας στο 58΄είπε πάλι «όχι» σε σουτ του Γιάννη Πασπαλιάρη, ενώ στο 70΄σε κάθετη πάσα  του Αγγέλη ο Δουλιώτης  κόντραρε επιτυχημένα τον Λαγό. Πάντως ο Όμηρος δεν είχε την προσωπική ενέργεια που θα έφερνε κάτι καλύτερο και την δυνατότητα να «ξαναμπεί» στο παιγνίδι και στον 71΄από σέντρα του Καρύμπα η κεφαλιά του Γατσώρη ήταν άστοχη, όπως και του Σεραφίγγου στο 75΄, από σέντρα του Καβαλιέρη. Στο 80΄ο Δουλιώτης αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση στην απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Καρύμπα.

ΟΜΗΡΟΣ (Δημήτρης Θεοδοσίου): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Τσιρώνης, Γατσώρης, Βαλτογιάννης Κ. (60΄ Αγγέλης), Τσάμης, Λαγός, Σαψώνας (46΄Σεραφίγγος), Αποστολίδης (79' Στραβοδήμος), Καρύμπας, Καβαλιέρης.

 Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βασίλης Ξανθόπουλος): Δουλιώτης, Πασπαλιάρης Ι. (87΄ Μακρής), Αντωνόπουλος, Γαρούφης, Δερβίσης, Πέκεζ, Νικολόπουλος (77΄Ντζιμάνης), Γκάτσης, Γαβρίνας, Βαβάτσικος (λ.τραυμ. 58΄Θεοδωρίδης), Κρούτη.                                                                              sportait.gr






φωτογραφίες...Φίλοι Ομήρου Νεοχωρίου