Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ποδοσφαιρική απέλαση για Περέιρα, Κασάμι!

Για τους κάφρους της εξέδρας τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει εκατομμύρια φορές. Και για να μην βρεθεί κανένας «πυροβολημένος» να υπονοήσει ότι δεν καταδικάζουμε –και τώρα- τη βία θα επαναλάβω τα αυτονόητα. Μία είναι η λύση για τα 50-100-150 εγκληματικά στοιχεία που βρίσκονται στους κόλπους όλων των μεγάλων ομάδων και ασελγούν στο σώμα και στην ψυχή του ποδοσφαίρου: η φυλάκιση. Και, στη συνέχεια, η απαγόρευση εισόδου τους σε γήπεδα εφ’ όρου ζωής.



Πρόκειται για περιπτώσεις του κοινού ποινικού δικαίου και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όπως κάθε κακοποιός που απειλεί (ή αφαιρεί) ζωές, που τρομοκρατεί και ζημιώνει με τις πράξεις του το κοινωνικό σύνολο, που καταστρέφει περιουσίες.

Κι αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο την πολιτεία, που πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των νόμων που ήδη υπάρχουν. Αφορά και τις ομάδες, οι οποίες δεν τολμούν να έρθουν σε ρήξη με αυτό το μικρό, αλλά βρώμικο, κομμάτι των φανατικών οπαδών τους. Τη στιγμή που οι οργανωμένοι είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να κάνουν αυτοκάθαρση, ας τους την επιβάλλουν –επιτέλους- οι διοικήσεις των ΠΑΕ. Κι αν αυτές δεν έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα ή την πολιτική βούληση να «καθαρίσουν» το σπίτι τους από αυτά τα αποβράσματα που σπάνε, λεηλατούν, χτυπάνε και προβαίνουν σε απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθε λίγο και λιγάκι (είτε με τα πιστόλια φωτοβολίδων, είτε με τα καδρόνια, τις αλυσίδες και τα μαχαίρια τους), ας πιέσουν (ή, έστω, ας αφήσουν) το κράτος να το κάνει.

Τις προάλλες ο Αλαφούζος και τώρα ο Μελισσανίδης κάθισαν και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των οργανωμένων τους. Και μόνο... γονατιστοί δεν έπεσαν για να τους πείσουν να μην επιτρέψουν καφριλίκια στους χώρους που (υποτίθεται πως) περιφρουρούν. Λες και τους είπαν «σπάστε τα όλα να τιμωρηθούμε και να διώξουμε όλους τους κανονικούς οπαδούς μας από το γήπεδο»! Από το ένα αυτί μπήκαν, από το άλλο βγήκαν. Και οι «καμμένοι» εγκέφαλοι που τρέφονται μόνο με τη βία, τα έκαναν μπάχαλο και στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ.

Ειδικά στο Μαρούσι, μάλιστα, οι ταραξίες έκαναν επίδειξη δύναμης και... κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, ούτε τα συρματοπλέγματα, ούτε η στρατιά των αστυνομικών και των σεκιούριτι, ούτε οι εκκλήσεις από τους σεβάσμιους παλαίμαχους και τα μεγάφωνα.

Από αυτούς όμως δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο. Είπαμε, πρόκειται περί «καμμένων» εγκεφάλων. Από αυτούς που περιμένεις –για την ακρίβεια, από αυτούς που έχεις την απαίτηση- να λειτουργήσουν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στο ποδόσφαιρο και στο κοινό, είναι οι επαγγελματίες. Εκείνοι που βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, που οφείλουν να αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα για όλους, δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν και σαν κοινοί προβοκάτορες!
Διότι αυτό έκαναν τόσο ο Βίτορ Περέιρα όσο και ο Παϊτίμ Κασάμι στο ΟΑΚΑ. Προκάλεσαν με απαράδεκτες χειρονομίες την εξέδρα και με τις ενέργειές τους επέδειξαν τη μέγιστη ασέβεια απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο!

Και όπως πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά από την ποινική δικαιοσύνη οι 30-40-50 κάφροι που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από το γκολ του Χάρα, έτσι πρέπει να τιμωρηθούν από την αθλητική δικαιοσύνη οι δύο αλλοδαποί επαγγελματίες, που συμπεριφέρθηκαν με τόση χυδαιότητα στο ποδόσφαιρο και στη χώρα που τους φιλοξενεί.

Ο Περέιρα αντί να πάει να αγκαλιάσει τους παίκτες του που πανηγύριζαν το γκολ, τους παράτησε και πήγε μπροστά στην εξέδρα καθυρβίζοντας (έργω) χιλιάδες κόσμο. Με τη γνωστή χειρονομία που άπαντες εκλαμβάνουν ως απόδοση στη νοηματική της έκφρασης «σας γ...ω»!

Δεν δικαιολογώ κανέναν που πέφτει στην παγίδα αυτών των φτηνών προκλήσεων από τον Πορτογάλο. Αλλά δεν μπορεί να λειτουργεί αυτός ο κύριος τόσο ασύδοτα και να συμπεριφέρεται σαν πυρομανής που πετάει σπίρτα σε πυριτιδαποθήκες.
Το έκανε στη Λεωφόρο με τα «έλα έλα» μπροστά από την εξέδρα των φανατικών και δεν κουνήθηκε φύλλο. Επανέλαβε την προβοκάτσια, την οποία ερμήνευσε ως... έκρηξη ενθουσιασμού, και στο ΟΑΚΑ. Ε, φτάνει πια! Μέχρι και οι συμπατριώτες του, οι Πορτογάλοι, έγραψαν ότι αυτός ο τύπος προέβη σε «προκλητικές κινήσεις που οδήγησαν σε εισβολή στο γήπεδο» («Record») και ότι «προκάλεσε τους οπαδούς της ΑΕΚ» («Maisfutebol»).

Τι άλλο πρέπει να κάνει, δηλαδή, ο Περέιρα για να του απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους; Και τι άλλο έπρεπε να έχει κάνει για να είχαν ήδη κινηθεί, αμέσως μετά το ματς, αυτεπάγγελτα οι διαδικασίες ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά και ο Κασάμι, που έδειξε τουλάχιστον τρεις φορές τα γεννητικά του όργανα στην εξέδρα έπειτα από το 0-1 (όπως πιστοποιεί και το βίντεο του αγώνα); Τι θέση μπορεί να έχουν στο «κανονικό» ποδόσφαιρο ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής που προβαίνουν σε έργω εξύβριση και προκαλούν με άθλιες χειρονομίες ένα κατάμεστο γήπεδο; Καμία!

Κάφρους έχουμε πολλούς στις κερκίδες. Δεν χρειαζόμαστε και στο χορτάρι. Γι’ αυτό αν υπήρχε κράτος και αθλητική δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν τόσο ο Περέιρα όσο και ο Κασάμι θα έπρεπε να τιμωρηθούν τόσο σκληρά ώστε να μην μπορούσαν να εμφανιστούν ξανά σε γήπεδο της χώρας.

Η ποδοσφαιρική απέλαση είναι η μοναδική ενδεδειγμένη ποινή για τους χούλιγκαν που κυκλοφορούν σε πάγκους και αγωνιστικούς χώρους! Γιατί κι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Μπορεί να μην παράγουν βία, αλλά την προκαλούν.
πηγη....sdna.gr