Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Παράδειγμα για κάθε πιτσιρικά ο Λαγός!

Ο Νίκος Αθανασίου, με αφορμή την κλήση του Τάσου Λαγού στην Εθνική, γυρίζει στο 2007, θυμάται την δουλειά του διεθνή μέσου και εξηγεί γιατί πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή.

Στην Ελλάδα του ποδοσφαιρικού αναλφαβητισμού, ο κάθε πιτσιρικάς θεωρεί τον εαυτό του παικταρά! Ένα κράμα «Ρονάλντο-Μέσι». Στις περισσότερες των περιπτώσεων, από δίπλα σιγοντάρει και ο μπαμπάς που βλέπει στο παιδί του, την «καριέρα» που δεν μπόρεσε να κάνει ή ακόμη και την ευκαιρία για οικονομική ευμάρεια στο μέλλον. Όσο ταλέντο και αν μπορεί να υπάρχει, οι περισσσότεροι την «βλέπουν», χάνουν τον δρόμο και καταλήγουν στις τοπικές ανά την Ελλάδα κατηγορίες.

Παρακολουθώντας για κάποια χρόνια το ρεπορτάζ των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, φυσικά και υπήρχαν παιδιά με τεράστιο ταλέντο. Μεγαλύτερο ταλέντο από αυτό του Τάσου Λαγού που είναι το «θέμα» μας σε αυτό το σημείωμα. Μόνο που ο Λαγός στα 23 του βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδος και αρχηγός του «τριφυλλιού» και οι περισσότεροι από τα μεγάλα ταλέντα της Παιανίας κάπου ανάμεσα στην Β' Εθνική και τα τοπικά.

Ο Τάσος Λαγός, λοιπόν, πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα για κάθε πιτσιρικά, για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Πάνε οκτώ χρόνια, απ' όταν στο ρεπορτάζ των ακαδημιών του Παναθηναϊκού «εμφανιζόταν» ένας 15χρονος στόπερ από τον Αλμυρό Βόλου. Ένα λιγνό παλικαράκι με μακρύ μαλλί και σπάνια ωριμότητα στο παιχνίδι του. Τα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν μέχρι την κλήση του στην πρωταθλήτρια του 2004, ήταν ένας δρόμος δύσκολος. Λίγο έλειψε το καλοκαίρι του 2012 να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ. Αδυναμία του Γ.Χ Γεωργιάδη. Χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος, φυσικά, το θέμα έγινε σίριαλ. Τελικά παρέμεινε στο «τριφύλλι», δικαιώθηκε και δικαίωσε όσους τον πίστεψαν. Με πρώτο και καλύτερο τον Ζοσέ Πεσέιρο το... μακρινό 2007 που έσταζε «μέλι» για τον μαθητή λυκείου, τότε, Τάσο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα του έδωσε τις πρώτες συμμετοχές αλλά ο Γιάννης Αναστασίου είναι εκείνος που τον έχρισε βασικό, εκ των αρχηγών του συλλόγου και τον βελτίωσε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Από την φυσική κατάσταση μέχρι την τακτική συμπεριφορά και από την τεχνική μέχρι την αντίληψη του παιχνιδιού. Η βελτίωση του διεθνή χαφ αποτελεί «παράσημο» για τον ''Ολλανδό'' και το επιτελείο του.

Ο Λαγός πέτυχε και θα συνεχίσει να κάνει βήματα μπροστά για έναν και σημαντικό λόγο. Παρέμεινε ποδοσφαιριστής σε όλα του. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Δεν έβγαινε με μοντέλα, δεν ξενυχτούσε, δεν γέμισε μελάνι το σώμα του(όχι πως είναι απαραίτητα κάτι ''κακό''), δεν «βεντέτιζε», δεν πήραν τα μυαλά του αέρα. Δεν την... άκουσε! Ακόμη και τώρα σου μιλάει και «κοκκινίζει». Ακόμη και τώρα πατάει γερά στην γη. Σε κάθε προπόνηση τα δίνει όλα. Στις προετοιμασίες είναι πάντα ανάμεσα στους καλύτερους, σε εκείνους που κάθε μέρα αφήνουν και την τελευταία σπιθαμή της ενέργειας τους στο χορτάρι.

Η δουλειά είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Αν δουλέψεις θα προκόψεις, θα γίνεις καλύτερος, θα κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου. Ο Τάσος Λαγός είναι το πιο φωτεινό παράδειγμα...



gazzetta.gr