Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Υποβιβασμός από ομπρέλα???

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το ματς της Δόξας Καινουρίου με την Άρη Αιτωλικού, το οποίο διακόπηκε δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει και ο χρόνος των καθυστερήσεων  χωρίς να αποσαφηνίζεται εναντίον ποιας ομάδας έχει συμβεί αυτό, οπότε η υπόθεση πάει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας να αποφασίσει.

Το σκορ ήταν 2-2 κι έδινε την παραμονή στην Δόξα, όταν ο Άρης θα επιχειρούσε την τελευταία προφανώς επίθεση από την άμυνά του με εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Μπούσγο. Η μπάλα ήταν εκτός  γηπέδου κι ο φίλαθλος που την κρατούσε δεν την επέστρεφε. Ο παίκτης του Άρη έκανε μια εξοργισμένη κίνηση, πλησίασε και δέχθηκε χτύπημα με ομπρέλα στο πρόσωπο. Έπεσε στο έδαφος και του παρασχέθηκαν για πολλή ώρα οι πρώτες βοήθειες, αλλά αμέσως με την πτώση του φίλαθλοι του Άρη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από την άλλη πλευρά, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που τους επιτηρούσαν είχαν σπεύσει στο σημείο όπου υπήρξε ένταση λόγω  του χτυπήματος στον Μπούσγο. Ο διαιτητής, Δημήτρης Στυλιαράς, αποχώρησε και διέκοψε το ματς οριστικά, αναγράφοντας και τα δύο περιστατικά στο Φύλλο Αγώνα. Η ΕΠΣΑ θα αποφασίσει πλέον  μέσω της Πειθαρχικής Επιτροπής ποια ομάδα θα μηδενιστεί και θα υποβιβαστεί.
Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις πιθανόν να τιμωρηθεί η Δόξα διότι το κτύπημα με την ομπρέλα προηγήθηκε. Ο διαιτητής δεν ανέφερε ότι το έκανε φίλαθλος της ομάδας του Καινουρίου, μα θεωρείται αυταπόδεικτο. Στις κερκίδες υπήρξαν κι άλλες εντάσεις που δεν επηρέασαν τον αγώνα, καθότι στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε συμπλοκή μικρής χρονικής διάρκειας ανάμεσα στους φιλάθλους του Άρη και τα ΜΑΤ. Μάλιστα αστυνομικός απέσπασε από φίλαθλο μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό που παρέπεμπε σε μολότοφ και το επέδειξε στους ανθρώπους του Άρη.

Το ματς
Υπήρξε βέβαια και το αγωνιστικό μέρος όπου η Δόξα προηγήθηκε 2-0, σε μια αναμέτρηση πολύ νευρική λόγω της σημασίας της. Οι γηπεδούχοι στο 6΄είχαν την πρώτη ευκαιρία όταν από βολέ του Ευθυμίου ο Γιώτης πήρε την κεφαλιά και ο       Σωκράτης Τζωρτζόπουλος σούταρε διαγώνια μέσα από τη περιοχή, εκατοστά άουτ. Άστοχο ήταν και το απ’ ευθείας σουτ του Κωνσταντίνου στο 11΄. Αλλά ο Άρης «απάντησε» στο 15΄με σέντρα του Ζέρβα και τον Ερινάλντο να αστοχεί στην πολύ κοντινή προβολή.
Στο 30ο λεπτό ο Σωκράτης Τζωρτζόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπισμπίκης έκανε καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα γκελάρε στο έδαφος και και ο Δημήτρης Τζωρτζόπουλος δεν την έφτασε με το κεφάλι για να σκοράρει.  Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 44΄με εκτέλεση πέναλτυ του τερματοφύλακα Ευθυμίου και το είχε κερδίσει ο Κακούρης από τον Χονδρογιάννη, ενάμισι λεπτό πριν. Από τον Κακούρη ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ στο 47΄, όταν ο Γιώτης από λάθος της άμυνας (τερματοφύλακα και Τρύφωνα Κούσουλα) σκόραρε. Ο Άρης μείωσε στο 55΄με πέναλτυ του Ζέρβα, σε χέρι του Μπισμπίκη και στο 66΄η Δόξα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία: σέντρα σουτ από τον Σωκράτη Τζωρτζόπουλο, ο Κακούρης έπιασε «αέρα» και ο Γιώτης σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η αναγκαστική αλλαγή του Κακούρη έκανε νωθρή την Δόξα επιθετικά, ο Άρης επιχειρούσε να φέρει τη  μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και στο 71΄ακυρώθηκε γκολ του Ζηνεμπή ως οφσάιντ. Όμως στο 81΄σε «γλυκιά» σέντρα του Ζέρβα ο Παχής έκανε με δύναμη το άλμα και  με κεφαλιά ισοφάρισε.
Στον πάγκο του Άρη ήταν ο Χρήστος Κιργιάκης, διότι ο Μακης Κωνσταντάτος απουσίαζε σε προγραμματισμένο σεμινάριο στο εξωτερικό.

 ΔΟΞΑ (Γιάννης Μακρής): Ευθυμίου, Σούσα, Κωνσταντίνου, Μπισμπίκης, Γκορόγιας, Τζωρτζόπουλος Δ., Σαλμάς (85΄Καρναβιάς), Κακούρης (63΄λ.τ. Τσίρκας), Γιώτης, Μπλάνης, Τζωρτζόπουλος Σ. (77΄Καρρόπουλος).

 ΑΡΗΣ (Χρήστος Κιργιάκης): Κούσουλας Ε., Καραδήμας, Χονδρογιάννης, Μπούσγος, Ζηνεμπής, Κούσουλας Τ. (69΄ Καρέτσος), Φούντας (77΄ Παχής), Ερινάλντο, Φράγκος Γ., Ζέρβας, Καλύβας.

sportait.gr/