Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ρονάλντο: Η δύσκολη ζωή του πριν γίνει "Βασιλιάς"

Η ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε φτωχός, είχε αλκοολικό πατέρα, έκανε εγχείρηση καρδιάς στα 15 του, δεν έχει τατουάζ για συγκεκριμένο λόγο, ενώ το όνομά του δεν προέκυψε τυχαία.

Τα επιτεύγματά του είναι μοναδικά και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Στην θέα του και μόνο προκαλείται ντελίριο ενθουσιασμού, ενώ έχει και ορκισμένους εχθρούς.
Άλλωστε, καθένας που ξεχωρίζει σε αυτό που κάνει, έχει φανατικούς θαυμαστές και ανθρώπους που λατρεύουν να τον μισούν.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή είναι ο Νο1 ποδοσφαιριστής σε όλο τον πλανήτη και η αξία του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αν κάποιος αγαπάει αυτό το υπέροχο άθλημα, πολύ απλά δεν μπορεί να μην υποκλίνεται στο ταλέντο του.
Ο δρόμος προς την καταξίωση, δεν είναι πάντα εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πολύς κόσμος βλέπει τα επιφανειακά πράγματα, τα φανταχτερά, τα λαμπερά, αυτό που πιθανότατα θα ήθελε και ο ίδιος για τον εαυτό του.
Εντούτοις, δεν είναι όλα όπως φαίνονται ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι να έρθει η στιγμή της δικαίωσης των κόπων μιας ζωής.
Για τον καλύτερο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή της ιστορίας (ξεπέρασε Εουσέμπιο και Φίγκο) τα πράγματα δεν ήταν απλά. Ένα παλικαράκι από τη Μαδέιρα που κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο όλο.
Η απαρίθμηση των όσων κάνει μέσα στο χορτάρι, είναι γνωστά σε όλους και έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις γι' αυτά.
Έχει πάρει σχεδόν τα πάντα από τίτλους, έχει διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο, είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και αποτελεί ένα brand name που πουλάει όσο κανένα άλλο.
Ναι, αυτός ο... κλαψιάρης με τα μούσκουλα, αυτός ο τύπος με το αλαζονικό βλέμμα, τα ολόλευκα δόντια (δεν ήταν πάντα έτσι βέβαια) που ιντριγκάρει και προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ο "CR7" έχει περάσει γεγονότα στη ζωή του που τον έκαναν πιο δυνατό, τον πείσμωσαν και τον έφτασαν μέχρι εδώ.
Οι εμπειρίες του κάθε ανθρώπου και τα βιώματά του, αποτελούν την παρακαταθήκη του.
Το όνομά του δεν προέρχεται από κάποιον συγγενή πρώτου βαθμού, αλλά από τον άλλοτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο λόγος; Αποτελούσε τον αγαπημένο ηθοποιό (!) του πατέρα του και αποφάσισε να τον ονομάσει έτσι.
Για τον Πορτογάλο, η καθημερινότητα ήταν πολύ δύσκολη. Η οικογένεια τα έβγαζε πέρα πολύ δύσκολα, έμεναν σε ένα πολύ μικρό σπίτι, κοιμόντουσαν όλοι μαζί και δεν έφταναν μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά είχε να αντιμετωπίζει καθημερινά και ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι ο αλκοολισμός.
Ο πατέρας του, Χοσέ Ντινίς Αβέιρο, κηπουρός στον δήμο, περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα καπηλειά και όταν γυρνούσε σπίτι, η κατάσταση ήταν εφιαλτική για όλους.
Μόνο όποιος έχει βιώσει στο άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να καταλάβει για τι "Γολγοθά" πρόκειται.
Αλλιώς να το ακούς εξ αποστάσεως και αλλιώς να το ζεις καθημερινά και να πρέπει να πορευτείς με αυτό
Ο Ρονάλντο δεν πίνει, απεχθάνεται το ποτό. Έχασε τον πατέρα του στα 52 του χρόνια εξαιτίας του προβλήματός του με το αλκοόλ και τα βιώματά του αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να αποκτήσει... φιλικές σχέσεις με αυτό που προκάλεσε τόσα δεινά στην οικογένειά του.
Το ποτό τού θυμίζει όσα πέρασε από μικρό παιδί, κάτι που προφανώς δεν θέλει, ενώ πρέπει να ειπωθεί ότι δεν καπνίζει.
Την ίδια στιγμή, η μητέρα του, Μαρία Ντολόρες ντος Σάντος, την οποία λατρεύει, έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει εκείνον και τα αδέλφια του. Έκανε μέχρι και τρεις δουλειές για να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια, να βοηθάει όσο μπορεί και παράλληλα να έχει να κάνει ό,τι κάθε γυναίκα μέσα στο σπίτι της.
Αυτή η γυναίκα, που πλέον μένει σε ένα "παλάτι" και το αξίζει, διότι πέρασε πολλά, έχει να υπερηφανεύεται ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τα παιδιά της, είναι αξιοπρεπής και πλέον βλέπει το μικρότερο απ' όλα να έχει κατακτήσει τον κόσμο και να είναι ένα σύμβολο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το λες και χαλάλι!
Ο μεγάλος αδερφός του, Χούγκο, είχε αρχίσει τις κακές συναναστροφές από μικρό παιδί, αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και ο Ρονάλντο, όταν πλέον είχε μεγαλώσει και είχε την δυνατότητα, του πλήρωσε το κέντρο αποτοξίνωσης στη Λισσαβώνα. 
Ο Χούγκο επέστρεψε στα ναρκωτικά αρκετές φορές. Ωστόσο ο Ρονάλντο ήταν πάντα εκεί για να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του. Επέμενε και του παρείχε τη θεραπεία", αναφέρει η μητέρα τους.
Όταν, μάλιστα, ο Ρονάλντο έφυγε για τη Λισσαβώνα υπήρχαν βράδια που ξενυχτούσε στο τηλέφωνο, μιλώντας με τον αδερφό του, για να μην μπορεί εκείνος να βγει έξω και να πάρει τη δόση του.
Οι δυο αδερφές του, Έλμα και Λιλιάνα, ήταν αρκετά μικρές για να βοηθήσουν τη μητέρα τους και ο ίδιος ανέλαβε δράση. Μέσω της μπάλας, έγινε "ασπίδα" για την οικογένειά του και δεν της γύρισε ποτέ την πλάτη.
Ως πιτσιρικάς, έπαιζε πάντα με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και ήταν καλύτερος όλων και στα 15 του πήγε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο τότε προπονητής του, Πάουλο Καρντόσο, διηγήθηκε πως "όταν μια φορά πήρε την μπάλα, πέρασε 2-3 παίκτες και αμέσως μετά όλοι μαζεύτηκαν γύρω του.
Ήξεραν ότι ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί". Ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός και ο ίδιος όφειλε να τον περπατήσει.
Η σχέση του Ρονάλντο με το... κλάμα είναι γνωστή και πολλάκις έχει γίνει αντικείμενο χλεύης γι' αυτό.
Όταν είναι στεναχωρημένος για κάτι, δεν μπορεί να κρυφτεί, εκφράζει τα συναισθήματά του με αυτό τον τρόπο και είναι κάτι που έχει από μικρός. Το προσωνύμιο "cry-baby" τον χαρακτήριζε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Η μητέρα του είπε γι' αυτό:
''Όταν γυρνούσε από το σχολείο, του έλεγα να κάνει τα μαθήματά του και μου έλεγε ότι δεν είχε τίποτα. Του έφτιαχνα να φάει και εκείνος πηδούσε από το παράθυρο και έτρεχε έξω μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Συνήθιζε να κλαίει, όταν έκανε πάσες στους συμπαίκτες του και εκείνοι δεν σκόραραν. Ο κόσμος τον φώναζε "μωρό που κλαίει (cry-baby)" και "μικρή μέλισσα", διότι κανένας δεν μπορούσε να τον πιάσει.''
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο Ρονάλντο πέρασε αρκετές δοκιμασίες στη ζωή του και είναι δεδομένο πως τον έκαναν πιο δυνατό.
Στα 15 του χρόνια, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς προκειμένου να μην γκρεμιστούν τα όνειρα του για μία σπουδαία καριέρα.
Την συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε κάνει η μητέρα του Πορτογάλου, εξηγώντας πως οι γιατροί είχαν διαγνώσει ταχυκαρδία με συνέπεια να υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Ο Πορτογάλος, χρόνια αργότερα όχι μόνο έσωσε την καριέρα του αλλά έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε:
''Ίσως η επέμβαση τον βοήθησε να τρέχει ακόμα πιο γρήγορα. Η καρδιά του χτυπούσε γρήγορα, όταν δεν έτρεχε. Οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ με προειδοποίησαν και υπέγραψα τα έγγραφα που ενέκριναν τη θεραπεία του. Υποβλήθηκε σε επέμβαση καυτηριασμού με λέιζερ.
Ήταν στο χειρουργείο από το πρωί έως το απόγευμα. Ανησύχησα επειδή υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η θεραπεία πήγε καλά και έπειτα από μερικές μέρες επέστρεψε στις προπονήσεις.
Ο Κριστιάνο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, επειδή δεν πήρε στα σοβαρά την κατάστασή του. Εγώ, όμως, τρόμαξα πολύ.''
Επειδή, δε, στη ζωή δεν παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες και όταν προκύπτουν αυτές, πρέπει να έχεις την ικανότητα να τις αρπάζεις από τα μαλλιά, ο Ρονάλντο είδε την καριέρα του να παίρνει άλλη ρότα, όταν ένας από τους καλύτερούς του φίλους... θυσιάστηκε για να μην χαραμιστεί το δικό του ταλέντο.
Πέρα από την πολλή προσωπική δουλειά που έκανε στα γυμναστήρια, προκειμένου να δυναμώσει τα πόδια του, συνοδεύοντας τις ασκήσεις του με πολλές ντρίμπλες με μπάλα θέλοντας να συνδυάσει δύναμη και τεχνική, είδε και τη μεγάλη ευκαιρία να του παρουσιάζεται εξαιτίας του ότι υπήρξε κάποιος που έκανε το βήμα πίσω για να βγει ο ίδιος μπροστά.
Ο ίδιος ο "CR7" είπε για τον στενό του φίλο, Άλμπερτ Φαντράου:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου, Άλμπερτ, για την επιτυχία μου. Παίζαμε μαζί μικροί. Όταν έφτασαν άνθρωποι της Σπόρτινγκ, μας είπαν ότι όποιος σκόραρε περισσότερα γκολ, θα γινόταν αποδεκτός από την Ακαδημία της.
Νικήσαμε 3-0, εγώ είχα πετύχει το πρώτο γκολ, ο Αλμπερτ το δεύτερο με κεφαλιά και το τρίτο ήταν ένα γκολ που άφησε εντύπωση σε όλους. Ο Άλμπερτ βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, εγώ έτρεχα δίπλα του, κατάφερε να τον περάσει και απλά έπρεπε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε άδεια εστία.
Όμως, πάσαρε σε μένα και σκόραρα. Έγινα αποδεκτός από την Ακαδημία. Μετά το ματς, τον πλησίασα και τον ρώτησα 'γιατί;' και εκείνος μου απάντησε 'είσαι καλύτερος από μένα'. Αρκετά χρόνια μετά, ένας δημοσιογράφος πήγε στο σπίτι του Άλμπερτ και τον ρώτησε αν ήταν αληθινή η ιστορία και το επιβεβαίωσε.
Είπε επίσης πως η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τελείωσε μετά το ματς αυτό και πως δεν έχει δουλειά. 'Και πως έχεις τόσο ωραίο σπίτι και αυτοκίνητο; Δείχνεις να είσαι πλούσιος. Επίσης, ζεις την οικογένειά σου. Από που προέρχονται όλα αυτά;'.
Ο Άλμπερτ με υπερηφάνεια απάντησε πως είναι από τον Κριστιάνο".
Όταν έχει περάσει κάποιος δύσκολες στιγμές και κατάφερε να ανέβει στη ζωή, έχει μάθει να εκτιμά τα απλά πράγματα και να προσφέρει απλόχερα όλα εκείνα που ο ίδιος έχει και οι άλλοι όχι.
Ο Ρονάλντο, αποτελεί "fashion icon", έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικές καμπάνιες, διαθέτει φοβερό σώμα και θα περίμενε κάποιος να έχει γεμίσει τατουάζ το κορμί του.
Άλλοι ναι, ο ίδιος όχι και αυτό αποτελεί στάση ζωής, ώστε να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ο Πορτογάλος άσος αποφεύγει να "χτυπήσει" τατουάζ στο σώμα του, γιατί είναι εθελοντής αιμοδότης και θέλει να συνεχίσει να μπορεί να δίνει αίμα τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο.
Όσο και αν τα σημεία των καιρών... επιβάλουν στους σταρ να κάνουν διάφορα τατουάζ και είναι κάτι σαν "must do", ο ίδιος αντιλαμβάνεται αλλιώς τα πράγματα.
Σε πολλές χώρες απαιτείται μίνιμουμ ένας χρόνος αποχή ύστερα από τατουάζ για θέμα ασφάλειας και ο ίδιος δεν δέχεται να κάνει τέτοιο... διάλειμμα.
Ναι, μπορεί πολλάκις να έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια για διάφορους λόγους, όμως ουδείς μπορεί να πει κάτι για την ευαίσθητη πλευρά του και την προσφορά του.
Παρ’ ό,τι ο ίδιος δίνει αρκετά χρήματα σε φιλανθρωπίες και δωρεές, φροντίζει να μη βγαίνουν στη δημοσιότητα, πιστεύοντας πως αυτό είναι μια ιδιωτική του υπόθεση και δεν έχει να κάνει με τη δημόσια εικόνα του.
Έχει γίνει γνωστό πως δώρισε 100.000 ευρώ  στο νοσοκομείο όπου η μητέρα του ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού και πως συντηρεί ουσιαστικά το κέντρο αποτοξίνωσης από το οποίο βγήκε ο μεγάλος του αδερφός.
Η δωρεά στο νοσοκομείο έγινε, προκειμένου να χτιστεί μονάδα που θα ασχολείται με τη θεραπεία της επάρατης νόσου. Έχοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη ευαισθησία, χρηματοδότησε μία πρωτοποριακή θεραπεία για ένα εννιάχρονο αγόρι, τον Νουχαζέτ, το οποίο αρχικά φαινόταν πως δεν έχει καμία ελπίδα.
Ο Ρονάλντο ανέλαβε εξολοκλήρου τα έξοδα της εγχείρησης του μικρού Ερίκ Ορτίθ Κρουζ που έπασχε από δυσπλασία της φλοιικής ανάπτυξης. Το δέκα μηνών αγοράκι χρειαζόταν επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, με το κόστος της να ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.
Ο Πορτογάλος ενημερώθηκε από έναν φίλο του για το ζήτημα και προχώρησε αμέσως στην κάλυψη των εξόδων. Είπαμε, όπου βλέπει ανάγκη, είναι εκεί για να προσφέρει βοήθεια.
Συν τις άλλοις, το "Χρυσό Παπούτσι" που κέρδισε το 2011 και άξιζε 1,5 εκ. δολάρια, το δώρισε στο Ίδρυμα της Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να δημοπρατηθεί και τα έσοδα να δοθούν για την ανοικοδόμηση σχολείων στη Γάζα.
Επίσης, όλο το Φουντσάλ λέει πως χρωστάει πολλά στον Ρονάλντο, όχι μόνο για τη διαφήμιση που του προσφέρει, αλλά και για την υλική βοήθεια σε όσους του τη ζητήσουν.
Επίσης, έχει κάνει δωρεές σε σχολεία Παλαιστίνιων και έχει δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αφρικανικές χώρες. Βοήθησε και στην ανακατασκευή κτιρίων που είχαν διαλυθεί στην Ινδονησία από το τσουνάμι του 2004, όπως και τους κατοίκους της Μαδέιρα, όταν το 2010 υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες.
Όσο για τις επενδύσεις του, έχει τις δύο μπουτίκ "CR7" που άνοιξε με την αδερφή του και ένα ξενοδοχείο που αγόρασε σε θέρετρο της Πορτογαλίας, όπου έχει βάλει τη μητέρα του να το επιβλέπει.
Το 2013 επεκτάθηκε και συνεργάστηκε με δανέζικη εταιρεία εσωρούχων, ενώ το ίδιο έτος, έγιναν κι αποκαλυπτήρια καταστήματος στη Μαδρίτη.
Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, έμπλεξε σε μια άσχημη περιπέτεια τον Οκτώβριο του 2005. Τότε, ο Ρονάλντο κατηγορήθηκε και συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, μιας κοπέλας στο Λονδίνο.
Μια κατηγορία που στο τέλος "έπεσε" και αφέθηκε ελεύθερος.
Το μόνο που έμεινε, ήταν πως ο 20χρονος, τότε, Ρονάλντο είχε φιλοξενήσει σε σουίτα του "London's Sanderson Hotel" - 2.500 στερλίνες η βραδιά, ένα call girl γαλλικής καταγωγής. Υπήρξαν και κάποια άλλα σεξουαλικά περιστατικά στη ζωή του, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα χρόνια που ακολούθησαν.
Ο Ρονάλντο, μέσω Facebook, ανακοίνωσε στις 3 Ιουλίου 2010 ότι έχει ένα παιδί, του οποίου έχει την πλήρη κηδεμονία και ο μικρός είναι πλέον τεσσάρων ετών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα της μητέρας του, με την αδερφή του Πορτογάλου, Έλμα, να αποκαλύπτει πως έχουν πει στο αγόρι πως η μητέρα του έχει πεθάνει. 
"Μια φορά του είπαμε ότι η μητέρα του είναι στον ουρανό, αλλά ο αδερφός μου και η μητέρα μου ζήτησαν να μην το επαναλάβουμε.
Τώρα λέμε ότι η μητέρα του ταξιδεύει και στη συνέχεια δεν μιλάει και το ξεχνάει ξανά", ανέφερε σχετικά.
Τέλος, από την ζωή του έχουν περάσει πολλές και ωραίες γυναίκες. Με άλλες είχε δεσμό και με άλλες πέρασε απλά καλά. Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ, Μπιπάσα Μπασού, τα μοντέλα, Ντανιέλ Αγκιάρ, Ντιάνα Τσάβες, Τζέμα Άτκινσον, Ισαμπέλ Φιγκέιρα, Καρίνα Φέρο, Λετίσια Φιλίπι ήταν μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο πλάι του, η Κιμ Καρντάσιαν, η Πάρις Χίλτον, η Λουτσιάνα Αμπρέου, η Μαρία Σαράποβα και φυσικά η Ιρίνα Σάικ.
Η Ρωσίδα για αρκετά χρόνια υπήρξε η σύντροφός του, αλλά η σχέση τους έλαβε οριστικά τέλος πριν μερικές ημέρες, όπως ανέφερε και η εκπρόσωπος της (18/1) με δήλωσή της.

Ταχύτητα, δύναμη, πλούτη, δημοφιλία
Εξάλλου, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στοιχεία που αφορούν τα φυσικά του προσόντα, τα οποία και εξέλιξε μέσα από συστηματική προπόνηση, ενώ τα όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, τον έχουν μετατρέψει σε μια ποδοσφαιρική φιγούρα με παγκόσμια ακτινοβολία, ενώ το όνομά του είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του, τίποτα δεν χαρίζεται και δίχως προσπάθεια, αφοσίωση, θυσίες, μεράκι και διάρκεια ουδείς καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον σωρό και να γίνει ο κορυφαίος.
Ο Ρονάλντο το κατάφερε και δρέπει τους κόπους μια ζωής.
Κατ' αρχάς, είναι πάρα πολύ ταχύς. Έχει νικήσει τον Ισπανό σπρίντερ, Άνχελ Νταβίντ Ροντρίγκεθ, στο ζιγκ ζαγκ με μισό λεπτό διαφορά, ενώ έχει χάσει στο τσακ από επαγγελματία σπρίντερ σε ευθεία.
Μέσα σε μια σεζόν, κάνει 900 σπρίντ περισσότερα απ' όσα ένας Ολυμπιονίκης σπρίντερ, ενώ το λίπος του σώματός είναι κάτω από το 10% και αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ στο να αναπτύσσει τεράστιες ταχύτητες. Έχει ύψος 1,85μ. και βάρος 80 κιλά.
Επιπλέον, μπορεί να πηδήξει 44 εκατοστά με στατικό άλμα και 78 εκατοστά με τρέξιμο.
Στις μετρήσεις του ΝΒΑ, το νούμερο αυτό είναι 7 εκατοστά κάτω σε μέσο όρο, ενώ το σύνολο των κιλών που σηκώνει σε μια προετοιμασία φτάνει τα 23.055 κιλά, κάτι που ισοδυναμεί με το βάρος 16 Toyota Prius.
Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ έχει πει πως ο Ρονάλντο διαθέτει ένα από τα καλύτερα σώματα αθλητή σε όλο τον κόσμο
Όσο για τα έσοδά του, σύμφωνα με το Forbes τον Μάιο του 2014, έφταναν τα 73.000.000 δολάρια τον χρόνο, ξεπερνώντας βέβαια και τον Λιονέλ Μέσι. Πέρα από το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, τα χρήματα προέρχονται από μπόνους και βέβαια από τις συμφωνίες που κάνει με χορηγούς.
Εσώρουχα Αρμάνι, τζιν, Nike αποτελούν βασικές πηγές εσόδων, ενώ έχει συμφωνίες και με άλλες εταιρείες όπως τις Coca-Cola, Castrol, Konami, Banco Espirito Santo, Motorola, Jacob & Co., Herbalife, KFC, Tag Heuer and Fly Emirates.
Τέλος, το όνομά του είναι από τα πιο δημοφιλή στη μηχανή αναζήτησης της google. Βέβαια, αυτό έχει και την αρνητική πλευρά, αφού εταιρεία (McAfee) που έκανε έρευνα για την πρόληψη απέναντι σε ιούς του PC, αποκάλυψε πως το όνομα του Ρονάλντο εμπεριέχει 6,2% ρίσκο ασφαλείας και προκύπτει από βίντεο, φωτογραφίες του παίκτη και όχι μόνο.
Η δημοφιλία δεν έχει μόνο καλά, αλλά και τις άσχημες πτυχές της, τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει ο Πορτογάλος.
Άλλα γνωστά, άλλα λιγότερο γνωστά, το θέμα είναι πως ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2014 (δεύτερη σερί και τρίτη συνολικά) κατάφερε να ανελιχθεί, έχοντας να υπερβεί εμπόδια, να ξεπεράσει δυσκολίες, δίχως να αφήσει τις "πληγές" που του δημιουργήθηκαν, να τον επηρεάσουν αρνητικά, αλλά να αποτελέσουν "εφόδια" για την πορεία.
Θα συνεχίσει να έχει θαυμαστές, αλλά και αρνητές. Αυτή είναι η μοίρα των κορυφαίων. Και στον τομέα του, ο Ρονάλντο είναι ένα απ' αυτούς.
"Χτίζει" ήδη τον μύθο του και συνεχίζει...

Άρθρο του Νίκου Συριώδη στο sport24.gr