Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η διαδρομή του Φούντα

Νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, νεότερος σκόρερ της, μεταγραφή στο εξωτερικό, κλήση στην Εθνική και πλέον μέλος του Αστέρα Τρίπολης. Σημείωση: Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 του χρόνια!

 Δεν έχει κλείσει καν τα 20 του χρόνια- γεννημένος στις 4 Σεπτέμβριου του 1995- και ήδη έχει σημαντικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στα πόδια του. Αγωνίστηκε ... αμούστακος σε μεγάλο σύλλογο, πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και πλέον είναι μέλος του Αστέρα και ετοιμάζεται να αγωνιστεί και σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Καθόλου άσχημα για τον Ταξιάρχη Φούντα ο οποίος σε ηλικία 16 ετών 6 μηνών και 13 ημερών έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, απέναντι στον Αστέρα. Ήταν 17 Μαρτίου 2012 όταν έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει στην Ένωση, ενώ στις 28 Οκτωβρίου 2012 ήρθε και το πρώτο γκολ κόντρα στον Πλατανιά. Και φυσικά έγινε ο νεότερος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
Ο Φούντας στο επαγγελματικό του ντεμπούτο κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη
Ο νέος παίκτης του Αστέρα γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και από τα 6 του χρόνια βρέθηκε στον Α.Σ. Αχελώου Νεοχωρίου και στην ακαδημία του Γιώργου Ασπρογέρακα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού .. Ο Ταξιάρχης καθιερώθηκε γρήγορα στην ομάδα, ενώ στα 14 του έπαιζε στους νέους της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κόντρα σε 17άρηδες. Ο Ασπρογέρακας ήταν και προπονητής στην Κ-16 του Ολυμπιακού και- ξέροντας πολύ καλά το ταλέντο του Φούντα- τον πρότεινε στους ερυθρόλευκους.
Ο προπονητής του μικρού θυμάται ότι εκείνη την εποχή αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη, ανάμεσά τους και ο Αστέρας. Ο Ολυμπιακός όμως καθυστερούσε να αποφασίσει αν θα δώσει τα 10.000 ευρώ που θα έκαναν τον παίκτη δικό του και ο Τόνι Σαβέβσκι δεν έχασε την ευκαιρία. Τον "άρπαξε" το καλοκαίρι του 2010 για λογαριασμό της ΑΕΚ, με τον παίκτη να αγωνίζεται για ένα χρόνο στην Νέων της Ένωσης και την επόμενη σεζόν να υπογράφει το πρώτο του (τριετές) επαγγελματικό συμβόλαιο. Ακολούθησε το ιστορικό ντεμπούτο κόντρα στον Αστέρα, με τον Φούντα να καταγράφει συνολικά 8 συμμετοχές.
Ο Φούντας μαρκάρει τον Κουρμπέλη, πλέον θα είναι συμπαίκτες στον Αστέρα
Σεζόν 2012-2013 και ο παίκτης υπολογίζεται πλέον ως βασικός στέλεχος της νεανικής ΑΕΚ.Κατά της διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας μάλιστα, σκόραρε ένα εκπληκτικό σε φιλικό στην Αγγλία κόντρα στην Έβερτον, αναγκάζοντας το Sky Sports να ασχοληθεί μαζί του.
"Ο Ταξιάρχης Φούντας έκλεισε μόλις τα 17 του χρόνια και είναι ήδη βασικός στέλεχος της ΑΕΚ. Ο κοντόσωμος εξτρέμ έχει προσελκύσει από τώρα μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαίους σκάουτερ. Με το παρατσούκλι« Τσάβι »να τον συνοδεύει στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ, δεν ήταν έκπληξη η γρήγορη προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο και «πονηρό» παίκτη που αγωνίζεται ως εξτρέμ, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και στον άξονα, καθώς έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου αλλά και πολύ καλή πάσα. Έχει πολλά να μάθει ακόμη και πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως είναι γεμάτος από δυνατότητες " , ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Βρετανοί.
Ο Φούντας αγωνίζεται σε 27 αναμετρήσεις σκοράροντας τα πρώτα τέσσερα τέρματά του στην επαγγελματική του καριέρα. Με τον Πλατανιά, τα Γιάννινα και τη Βέροια στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην Ημαθία κόντρα στην τελευταία. Είναι η καταστροφική σεζόν της ΑΕΚ η οποία υποβιβάζεται και οδηγείται οικειοθελώς στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του παίκτη παύει να ισχύει με την Ένωση, με τον ίδιο να μην επιθυμεί να ακολουθήσει τους κιτρινόμαυρους στα αλώνια της Γ 'Εθνικής.
Η ΑΕΚ χάνει από τον Ατρόμητο, υποβιβάζεται και ο Φούντας ξεσπά σε κλάματα
Χωρίς καν να κλείσει τα 18 του χρόνια, αποδέχεται την πρόσκληση της Σάλτσμπουργκ και μετακομίζει στην Αυστρία. Αγωνίζεται με τη φανέλα της Red Bull σε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο και στη συνέχεια δίνεται δανεικός στην Λίφερινγκ, ομάδα β 'κατηγορίας, για να εγκληματιστεί καλύτερα στο αυστριακό ποδόσφαιρο. Καταγράφει 6 συμμετοχές, παίρνοντας συνέχεια προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία ως δανεικός στην Γκρέντιγκ. Η μοίρα τον θέλει να κάνει ντεμπούτο στην Bundesliga στις 8 Φεβρουαρίου 2014 απέναντι στην Σάλτσμπουργκ! Συνολικά έπαιξε σε 7 αγώνες πριν πάρει τον δρόμο του επαναπατρισμού.
Ενσωματωμένα permalink εικόνα
Tην ημέρα της παρουσίασής του από την Red Bull Σάλτσμπουργκ
Σεζόν 2014/2015 και η αυστριακή ομάδα αποφασίζει τον τρίτο δανεισμό του Φούντα, αυτή τη φορά σε ελληνικό σύλλογο. Ο παίκτης επιστρέφει πιο ώριμος στην Αθήνα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία του Πανιώνιου. Παίζει σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα, έχοντας 4 γκολ αλλά και 4 ασίστ. Ξεσπάει και πάλι στη Βέροια (2 γκολ), ενώ σκοράρει κόντρα σε Νίκη Βόλου και Εργοτέλη. Και κάπως έτσι στο τέλος της χρονιάς έρχεται η διπλή δικαίωση.
Γιάννου και Φούντας πανηγυρίζουν για τον Πανιώνιο. Τώρα μαζί και στον Αστέρα
Ο Ταξιάρχης Φούντας καλείται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και θα είναι απόψε στον πάγκο της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε, περιμένοντας το νεύμα του Σέρχιο Μαρκαριάν για να μπει στο παιχνίδι. Ενώ Χθες Ανακοινώθηκε Ο διετής δανεισμός ΤΟΥ Από ΤΟΝ Αστέρα ΚΑΙ ΓΙΑ Πρώτη ΦΟΡΑ ΘΑ Ειναι Μέλος Μιας ομάδας που ΕΧΕΙ πρωταγωνιστικό ρόλο- καθώς ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ έδινε Μάχες παραμονής ΣΤΗΝ Κατηγορία.
Ο Φούντας αριστερά στη χθεσινή προπόνηση της Ελλάδας στα Νησιά Φερόε
Πλέον, λίγο πριν κλείσει τα 20 του χρόνια, έχει μία χρυσή ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του σε μία ομάδα η οποία ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ και τη φιλοσοφία του παίκτη. Το δήλωσε και ο ίδιος φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος και ... η μπάλα περνάει τώρα στα πόδια του!
sport24.gr