Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πρότζεκτ διετίας με μεγάλες αλλαγές και Μαρκαριάν

 Αναμφίβολα, το πιο «ζουμερό» κομμάτι της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν αφορούσε τις προϋποθέσεις που «φωτογράφισε» πως θα ήθελε να υπάρξουν για να συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας και μετά τον Δεκέμβρη (και την ολοκλήρωση του μαρτυρίου των προκριματικών του Euro 2016).

                                                               Κώστας Γουλής

Εντούτοις, τα πρώτα σκέλη του πρότζεκτ της επόμενης διετίας έχουν ήδη καθοριστεί/οριοθετηθεί και θα αρχίσουν να τρέχουν απ' την επομένη κιόλας της επιστροφής της «γαλανόλευκης» ομάδας από την Πολωνία. Αυτό το νέο πλάνο δε έχει συγκεκριμένους άξονες, που πλέον θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά: 1.Απόλυτη πειθαρχία, 2.Σεβασμός για το εθνόσημο, 3.Σοβαρότητα εντός και εκτός γηπέδου και 4.Ομαδικό πνεύμα. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο -κι έχει ήδη συζητηθεί ανάμεσα στα υψηλά κλιμάκια της ΕΠΟ, με τον Γιώργο Καραγκούνη που θα αναλάβει να τρέξει εξ ολοκλήρου αυτό το πρότζεκτ- πως θα υπάρξουν πολλές και άμεσες αλλαγές, για να βγει η εθνική ομάδα από τη βαθιά κρίση του τελευταίου χρόνου και να επιστρέψει σταδιακά στις μεγάλες διοργανώσεις.
Οι εν λόγω αλλαγές θα ακουμπήσουν (σε πρώτη φάση) και το έμψυχο δυναμικό, κάτι που θα φανεί στις επόμενες, φθινοπωρινές κλήσεις μέχρι το φινάλε των προκριματικών. Εδώ βεβαίως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό, για να μην υπάρχει «σύγχυση» στον κόσμο. Ο Χολέμπας επί παραδείγματι ή ο οποιοσδήποτε αντίστοιχος «Χολέμπας» ακολουθήσει και τεθεί εκτός στο προσεχές διάστημα, δεν σημαίνει ότι «καρατομείται» ή θεωρείται διά βίου αποκλεισμένος από την εθνική. Ωστόσο -όποιος κι αν είναι αυτός-, θα μείνει εκτός κλήσεων της εθνικής μέχρις ότου κατανοήσει το μέγεθος, τη σημασία και το βάρος της φανέλας της κι ενταχθεί από πλευράς νοοτροπίας στην ΟΜΑΔΑ και τη φιλοσοφία του παρελθόντος, βάσει της οποίας θα χτιστεί η νέα εθνική. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο ο Καραγκούνης και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής έχουν το ελεύθερο να το εφαρμόσουν σε απόλυτο βαθμό!

Αρκούν όλα αυτά για να παραμείνει ο Μαρκαριάν; Τον Ουρουγουανό θέλει και πιστεύει πολύ ο «Κάρα» κι αυτό είναι το ένα (βασικό) κρατούμενο. Αντίστοιχα θετική άποψη έχουν και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια και όπως λεγόταν χθες «ο Μαρκαριάν είναι δουλευταράς, πολύ αποφασιστικός, αγαπάει την εθνική και αυτό που κάνει, και το έχει (απο)δείξει σε αυτούς τους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της». Θα είναι σημαντικό βεβαίως, και για τον Μαρκαριάν και για τους ανθρώπους της ΕΠΟ, το πώς θα «περπατήσουν» αγωνιστικά τα τέσσερα ματς που μένουν. Αν δηλαδή θα μαζευτεί όλο αυτό το χάλι, πρώτα πρώτα ως προς το ομαδικό πνεύμα και τη νοοτροπία που απώλεσε τον τελευταίο χρόνο. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στη δομή όλου του εθνικού συγκροτήματος. Θα ενταθεί η δουλειά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο τρέχει ο Κώστας Τσάνας, προκειμένου να υπάρχει ένα ενιαίο πρόγραμμα και σύστημα δουλειάς από τα μικρότερα κλιμάκια μέχρι τους μεγάλους.

Ολα αυτά βεβαίως δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη Απαιτείται χρόνος, υπομονή αλλά και πιστή τήρηση του πλάνου. Κάτι που αυτήν τη στιγμή πάντως είναι ξεκάθαρα στις προθέσεις της ΕΠΟ, που δίνει πλέον τα «κλειδιά» αποκλειστικά στον Καραγκούνη
sentragoal.gr