Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Συνέντευξη με την διεθνή μας και μία απο τις καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες Βασιλική Μοσκοφίδου..

 Με καταγωγή από το Νεοχώρι Μεσολογγίου[καταγωγή της μητέρας της],γεννήθηκε πριν 24 χρόνια, και παίζει ποδόσφαιρο.

Θεωρείται από τις επιθετικές που “μυρίζεται” όπως λέμε στη ποδοσφαιρική διάλεκτο το γκολ και είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών.
Πρόκειται για την ταλαντούχα επιθετικό Βασιλική Μοσκοφίδου ,  και θέλω να  της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  που δέχτηκε να μου δώσει αυτήν τη συνέντευξη..
.
Βασιλική όταν ήσουν μικρή  ήταν ένα από τα όνειρά σου το να γίνεις ποδοσφαιρίστρια και γενικότερα να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
 ..... πιστεύω τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται να παιζουν ποδοσφαιρο. .Απο οσο θυμάμαι , οι στιγμές και πι σκέψεις μου ηταν γεματες απο ποδόσφαιρο. .οσα μου συμβαίνουν σήμερα ηταν οσα ηθελα απο μικρή!

Πως προέκυψε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και όχι με κάτι πιο γυναικείο  άθλημα??
... Με το ποδοσφαιρο μεγάλωσα δεν μου προέκυψε. .Ήταν κάτι που μου εδινε χαρα απο μικρο παιδάκι. .ΕΤΣΙ οσο περνουσαν τα χρόνια δενομουν πιο πολυ με αυτό!

Πώς και πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
... Σε οργανωμενη ομάδα ξεκινησα στα 14 μου. .Τοτε δεν υπήρχε ομάδα γυναικεια στην πόλη μας..Μαζευτηκαμε τα κορίτσια της αλανας και παρακαλεσαμε  τον προπονητη του τοτε παιδικού τμηματος να φτιαξουμε μια ομαδα..ετσι εγινε και η αρχή. .!

Από μικρή ηλικία έως τώρα υποστηρίζεις την ίδια ομάδα ή συνηθίζεις να αλλάζεις;
....οι ομάδες που υποστηρίζω ειναι η Μπαρτσελονα και ο Ολυμπιακός. .ειμαι σταθερη αλλα δεν φανατιζομαι..

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για εσένα;
... Το ποδοσφαιρο για εμενα ειναι αγαπη, ερωτας . και τροπος ζωής!

Όταν ξεκίνησες να κάνεις τα πρώτα μεγάλα σου βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου και άκουγες θετικά ή αρνητικά σχόλια από πολλούς σε επηρέαζαν αυτά??...                                                                ....    Παντα ακούγονται σχολια.. αλλα τα μονα που με επιρεαζαν και σημερα ακομα ειναι τα σχόλια του προπονητή μου και οι παρατηρήσεις  του. Έτσι γίνομαι καλύτερη ..!

Έχεις ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα;
...Ασχολήθηκα για δυο χρόνια με τον μπασκετ πριν απο το ποδοσφαιρο διότι δεν υπήρχε γυναικεία ομαδα ποδοσφαίρου! και ειχα στραφει προς τα εκεί!

Πολλοί είναι αυτοί που σνομπάρουν το γυναικείο  ποδόσφαιρο τι απάντηση έχεις να δώσεις σ' αυτούς;
... έχουμε δημοκρατία. ..και μπορούμε να λέμε αυτο που πιστεύουμε αλλά. .
το σωστό είναι να γνωρίζουμε τι λέμε!!
Αν κατι δεν το γνωριζεις δεν γινεται να μιλάς γιαυτο, έτσι οσοι το σαμποτάρουν απλα δεν ξερουν και δεν εχουν δει ποση ομορφια έχει. .
Το λαθος είναι που το διαχωρίζουν σε αντρικο και γυναικείο ..το ποδοσφαιρο ειναι ένα. .η μονη διάφορα μεταξυ τους είναι ο ρυθμός λογο δύναμης. ..το θεαμα  ομως ειναι το ιδιο οπως και ο στόχος!

Πες μας μία από τις καλύτερες στιγμές σου στα γήπεδα αλλά και την χειρότερή σου.?
... Η καλύτερη μου στιγμή είναι οταν κατακτήσαμε  το πρωταθλημα στην Β εθνικη με την ομαδα μου (αστερας μαγουλας) καθως ειχα αναδειχθεί και πρωτη σκορερ ταυτόχρονα. .αυτα ηταν και τα πρωτα μου  βηματα σε Εθνικη κατηγορία!
Ασχημη στιγμη θυμαμαι μια μια οταν ειχα τραυματιστεί οχι τοσο βαρια αλλα αυτο ήταν η αιτια για μια μικρη αποχη μου απο τις προπονήσεις!

Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάποια πράγματα;?
... Αν γυριζα το χρονο πισω ισως να αλλαζα καποιες επιλογες μου που με κρατησααν στάσιμη ποδοσφαιρικα!

Οταν ξεκίναγες να παίζεις ποδόσφαιρο φανταζόσουν ότι μιά ημέρα θα ήσουν βασικό στέλεχος στην Εθνική Γυναικών, και θά έκανες και μεταγραφή εκτός Ελλάδας?
... Ηταν ονειρο μου να παιξω Εθνικη οπως και να παίξω εξωτερικό ..και απο ονειρο γινεται πραγματικότητα μου. .!

Στην περιοχή μας έχουμε ομάδα που αγωνίζεται στην Β΄Εθνική το Μεσολόγγι 2008, γνωρίζεις κάτι για την ομάδα αυτή??
... αυτο που γνωρίζω ειναι οτι εχετε μια πολύ καλη ομάδα και παικτικα και ηθικά. .και εύχομαι να ανεβειτε στην Α..Εθνική

Το μήνυμά σου προς τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν  με τον χώρο του ποδοσφαίρου;
... οταν θες να ασχοληθείς με κάτι αυτό σημαίνει οτι εχεις ονειρα και προσδοκίες για αυτο...
καθε ονειρο τους να το κυνηγήσουν και να μην αφησουν τίποτα και κανέναν να τους βάλει φρένο. ..το ποδοσφαιρο αξίζει ενα καλύτερο μελλον και το μέλλον είναι ολα τα  μικρά κορίτσια. ..

Με μια λέξη τι σημαίνουν για σένα 
    ..Εθνική...........
  ποδόσφαιρο........
   γκόλ...............
  προπόνηση......
  προπονητής......
 ομάδα...............
 η φανέλα με το 9........

....τρελα ,αγαπη και ερωτας.ηθος , αξιοπρέπεια ..και το κυριοτεροΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑγια να παιζεις ποδοσφαιρο   ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..η φανελα με το 9 ειναι κατι συμβολικό ήταν το νούμερο που εβαλα οταν πρώτο ξεκίνησα..!
                                              με τον Γιώργο Καραγκούνη

 Πρίν λίγες ημέρες η Βασιλική Μοσκοφίδου μεταγράφηκε στην ομάδα της Αμμοχώστου  FC FAMAGUSTA. και μας δήλωσε για την νέα της ομάδα...<<ειναι μια ομαδα με στόχους ..
βγηκε 2η στο πρωτάθλημα και θελει να διεκδικήσει και την νεα σεζον το πρωτάθλημα και να ευτυχίσει να το κατακτήσει!>>