Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Προγραμματισμός; Το άλλο με τον Τοτό;



Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο, όμως υπάρχουν αυτή την στιγμή ένα κάρο ανοικτά μέτωπα, τα οποία πρέπει να κλείσουν. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και άπαντες... τρέχουν να προλάβουν.
Το Sport24.gr αναλύει.

Η  οργάνωση ποτέ δεν ήταν το φόρτε μας ως χώρα σε όλα τα επίπεδα. Η χύμα κατάσταση, η κινητοποίηση την τελευταία στιγμή και η λογική του "ποτέ μην κάνεις σήμερα, αυτό που μπορείς να αναβάλλεις για αύριο" ανέκαθεν μας χαρακτήριζε και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα.

Άλλωστε, Έλληνες είναι και αυτοί που διαφεντεύουν το άθλημα, όχι τίποτα... Βορειοευρωπαίοι που βραχυκυκλώνουν στην σκέψη ότι μπορεί να γίνει το οτιδήποτε εκτός προγράμματος. Εμείς, τρελαινόμαστε και μόνο στην σκέψη να κάνουμε κάτι απλά... στην ώρα του. Έτσι ήμασταν, έτσι παραμένουμε και δεν φαίνεται ότι θα το αλλάξουμε στο μέλλον.

Για να πάμε στο δια ταύτα, το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει το προσεχές Σάββατο (22/8) και ακόμα δεν έχουν λυθεί... ασήμαντα ζητήματα όπως το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτό. Εντάξει, ξέρουμε τις 15 από τις 16: κάτι είναι κι αυτό. Αλλά δεν αποτελεί και λόγο να φουσκώνουμε τα στήθη από υπερηφάνεια. Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη σέντρα και υπάρχουν ένα κάρο ανοικτά μέτωπα.

Συνάντηση Κοντονή με ανθρώπους της Super League
Για να ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προγραμμάτισε συνάντηση στο γραφείο του με τους ανθρώπους της Λίγκας. Αυτή θα γίνει αύριο (18/8, 12.00) στα γραφεία της ΓΓΑ και το παρών αναμένεται να δώσουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος.

Ανάμεσα στα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι οι κάμερες στα γήπεδα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που έχουν κριθεί ως απαραίτητα από την Πολιτεία για τη διεξαγωγή των αγώνων. Ασφαλώς πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η αναζήτηση κεντρικού χορηγού για το πρωτάθλημα, έπειτα από την απόρριψη της πρότασης που κατέθεσε ο ΟΠΑΠ.

Μάλιστα για το τελευταίο ο ίδιος ο Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος της Super League) είπε μετά το τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας: "είμαστε εκπρόθεσμοι στο θέμα εύρεσης χορηγού, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα". Είμαστε πέντε μέρες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τώρα θα βγει στην γύρα η Super League για να αναζητήσει χορηγό μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης του ΟΠΑΠ, επειδή κρίθηκε πολύ χαμηλή.

Επίσης, η Λίγκα ζήτησε παράταση ως τις 8 Φεβρουαρίου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Αντίστοιχη διορία είχε ζητηθεί και δόθηκε για τις άδειες καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο νόμος προβλέπει την τέλεση αγώνων χωρίς θεατές, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάμερες. Ο κ. Κοντονής εξετάζει το αίτημα και ίσως να δώσει παράταση μόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Θυμίζουμε πως είναι ένα θέμα που τέθηκε στην δημόσια συζήτηση πριν από πολλούς μήνες, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων σε επίπεδο κορυφής, είχε γίνει μέχρι και διακοπή του πρωταθλήματος και ο Σταύρος Κοντονής είχε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά ακόμα δεν έχουν γίνει, τουλάχιστον όχι σε όλα τα γήπεδα. Επομένως, είμαστε ακόμα σε αναμονή...

Ποια θα είναι η 16η ομάδα - Οέο;
Πάμε και στο άλλο μεγάλο θέμα με την... ομάδα Α που μπήκε στην κλήρωση του πρωταθλήματος και έλαχε να είναι ο πρώτος αντίπαλος του Ατρομήτου στο νέο πρωτάθλημα και μετέπειτα του Ολυμπιακού. Αυτή την στιγμή, η ομάδα του Περιστερίου προετοιμάζεται (πρώτα βέβαια βλέπει το ματς με την Φενέρμπαχτσε) και δεν ξέρει ποιον αντίπαλο έχει να αντιμετωπίσει. Πάλι καλά που είναι εντός έδρας ματς και δεν χρειάζεται να... τζογάρει για το πού θα χρειαστεί να ταξιδέψει. Φυσικά, ούτε λόγος για το να προσαρμόσει ο Μιχάλης Γρηγορίου τα πλάνα του πάνω σε συγκεκριμένο αντίπαλο...

Μάλιστα, κάτω από το πρόγραμμα των δυο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος υπάρχει η σχετική υποσημείωση: "Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ.:

i)σε περίπτωση που η Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. δικαιωθεί στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο τότε θα αντικαταστήσει την Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

 ii) σε περίπτωση που η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για την Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. δεν εκδοθεί μέχρι την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 12:00 τότε ο αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ -  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δε θα διεξαχθεί".

Εν ολίγοις "μύλος" ακόμα η υπόθεση. Βάσει της απόφασης του Δ.Σ. της Λίγκας, η Κέρκυρα κατετάγη τελευταία στο πρωτάθλημα και ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που πήρε την θέση της. Όμως, αυτό δεν συνεπάγεται ότι έχει κλείσει το θέμα οριστικά, διότι υπάρχει και δικαστική συνέχεια. Γι' αυτό άλλωστε, τονίζεται από την ίδια τη Super League στο σάιτ της ότι υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να μην γίνει το Ατρόμητος - Λεβαδειακός. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι 100% σίγουρο ότι η ομάδα της Βοιωτίας θα παίζει του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Τι ισχύει με Λεβαδειακό, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης
Οι Φαίακες προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο με σκοπό να ανατρέψουν την απόφαση και να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Το Sport24.gr εξασφάλισε και σας παρουσίασε τις 13 σελίδες της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας. Αύριο (18/8) εκδικάζεται η υπόθεσή της και λογικά μέχρι την Πέμπτη (20/8) αναμένεται να έχει βγει η απόφαση για τους νησιώτες. Ο Λεβαδειακός με τη σειρά του περιμένει την απόφαση και αναλόγως θα πράξει. Αν η απόφαση είναι ευνοϊκή για τους Βοιωτούς, δεν θα προβούν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια, αλλιώς θα κινηθούν νομικά, επομένως... νέα επεισόδια στο εν λόγω σίριαλ.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εφέσεων, μεταξύ άλλων, τόνισε στο σκεπτικό της ότι κακώς και μη νόμιμα απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, κάτι το οποίο διατηρεί μάλιστα τις ελπίδες της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" για άνοδο στην Super League.

Θυμίζουμε ότι στις 4 Αυγούστου η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση και έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Μποροβήλο και στον Σταύρο Κοντονή. "Περιπλανώμενοι νταραβερτζήδες παζαρεύουν εξυπηρετήσεις" αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η "Ελαφρά Ταξιαρχία" και προειδοποιεί πως θα φτάσει στα άκρα. Πάντως, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Απόλλωνα...

Η ΕΠΟ αποφασίζει για Άρη
Όσο για την Football League; Και εκεί αλαλούμ, διότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των ομάδων που θα παίζουν τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Βέβαια, εν αντιθέσει με τη Super League, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν από την Γ' Εθνική.

Οι ομάδες που ανήκουν αυτή τη στιγμή στη Football League είναι 17 (Αγροτικός, ΑΕΛ, Αν. Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Ελευσίνα, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Κισσαμικός, Εργοτέλης, Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα και Χανιά). Θα γίνουν πιθανότατα 18 όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση των Λεβαδειακού - Κέρκυρας, μια εκ των οποίων σύμφωνα τις ενδείξεις θα παίξει στη δεύτερη κατηγορία της επόμενης σεζόν.

Η προκήρυξη προβλέπει συμμετοχή 20 ομάδων και το αν σε Άρη, Κηφισιά, Παναργειακό και Καραϊσκάκη Α.Ε (ήταν οι δευτεραθλητές της περσινής Γ' Εθνικής) δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Football League θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ. Αν οι ομάδες γίνουν 18, τότε τα κενά που θα υπάρξουν στην κατηγορία είναι δύο. Αν λοιπόν και οι τέσσερις ομάδες προσφύγουν στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στη Football League, τότε θα γίνουν μπαράζ! Ο Άρης είναι δεδομένο ότι θα προσφύγει.
sport24.gr/