Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η ΕΠΣ Αιτ/νίας κέρδισε την ΕΠΣ Ευρυτανίας με 3-0 στην κατηγορία Παίδων

Με αρκετά καλή αμυντική λειτουργία οι παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας πάλεψαν όσο ήταν δυνατόν, ωστόσο ηττήθηκαν από τους Αιτωλοακαρνάνες με 3-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Αιτωλοαρκαρνανίας στο Μεσολόγγι και ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 9ου ομίλου και το παρακολούθησαν λιγοστοί θεατές.
Οι γηπεδούχοι του Βασίλη Παπαθανασίου είχαν την εδαφική υπεροχή στο ματς σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν πολύ καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τους φιλοξενούμενους. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 5 λεπτά πριν το φινάλε με τέρμα του Πέτρου Αγρογιάννη. Στην επανάληψη με το γκολ-πέναλτι του Χρήστου Μπελεβώνη και το τέρμα του Γιάννη Κρανιώτη έκαναν 3 τα τέρματα τους. Ο φορ Βασίλης Σκιάδας είχε δυο δοκάρια (1 σε κάθε ημίχρονο).
Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκαναν μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια και προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο αμυνόμενοι και «κλείνοντας» τους χώρους. Στο πρώτο μέρος κατάφεραν για περίπου 35 λεπτά να κρατούν το μηδέν στην άμυνα, ωστόσο δέχτηκαν το πρώτο γκολ σε κομβικό σημείο. Στην επανάληψη η απόδοση τους έπεσε ελλείψει παιχνιδιών και κακής φυσικής κατάστασης και είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν 3 ακόμη τέρματα.
Την επόμενη (4η) η Ευρυτανία θα κάνει το ρεπό της, η Αιτωλοακαρνανία θα υποδεχτεί την Φωκίδα στις 2 Δεκεμβρίου.

Λιγοστοί θεατές
Το παιχνίδι των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας με την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Οι διοικητικοί της ΕΠΣΕ
Την αποστολή της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο Μεσολόγγι συνόδεψαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής μικτών ομάδων Βασίλης Κατσίκης, το μέλος της επιτροπής των μικτών ομάδων Δημήτρης Αθανασόπουλος (Συνεργάτης του Γιώργου Χρυσαφόπουλου τόσο σε νέους όσο και στην Α΄ ΕΠΣΕ με τον Παναγραφιωτικό), ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας της ενώσεως Σωτήρης Διώτης και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.

Πρώτο επίσημο
Οι δυο ενώσεις δίνουν το πρώτο τους επίσημο ματς την τελευταία 15ετια, καθώς η ΕΠΟ φέτος άλλαξε την διάρθρωση των ομίλων.

Χειραψία και στους αναπληρωματικούς
Πριν την έναρξη του ματς υπήρξε και χειραψία εκτός από τους βασικούς, αλλά και με τους αναπληρωματικούς αθλητές των δυο ομάδων.


Καμία κάρτα


Ο ρέφερι Χριστόφορος Καραβασίλης (Φωτογραφία) δεν χρειάστηκε να κιτρινίσει κανέναν ποδοσφαιριστή.

Α΄ μέρος

Πήραν το κέντρο
Οι γηπεδούχοι από την αρχή τους ματς ήταν επιθετικοί και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ξεκίνησε με δοκάρι


Στην πρώτη της καλή επιθετική προσπάθεια η ομάδα της Αιτωλοαρκαρνανίας είχε δοκάρι. Ο φορ Βασίλης Σκιαδάς (Φωτογραφία) σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγιώτη Πατλιά.

Εκτός ο Α. Τόλης


Ο μεσοαμυντικός των φιλοξενούμενων Αλέξανδρος Τόλης στο 36ο λεπτό αντικαταστάθηκε, καθώς λόγω κόπωσης δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Έμεινε εκτός περίπου για 3-4 λεπτά, όπου και η ομάδα του έπαιζε με 10.



Αμυντικές βλέψεις
Αρκετά καλή ήταν η ΕΠΣΕ στο αμυντικό κομμάτι στο πρώτο μέρους, όπου κατάφερε να έχει καλή αμυντική συμπεριφορά να κρατήσει το μηδέν στα πρώτα 35΄ του αγώνα.

Σε κομβικό σημείο


5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους οι Αιτωλοακαρνάνες πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Βασίλης Σκιαδάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Πέτρος Αγρογιάννης (Φωτογραφία) εξ επαφής με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Πατλιά (1-0). Στην φάση του γκολ η Ευρυτανία έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω του ότι ο Αλέξανδρος Τόλης ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σουτ του Σκιαδά από το ύψος της περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πατλιά.
18΄: Ο Δημαράς πάσαρε στον Κοσιανδιανό, που πλάσαρε από κοντά και ο Πατλιάς απέκρουσε σωτήρια.
20΄: Σουτ του Μπελεβώνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
24΄: Νέο σουτ του Μπελεβώνη εκτός περιοχής απέκρουσε αυτή την φορά στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
29΄: Ο Σκιαδάς έδωσε στον Μπελεβώνη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
32΄: Ο Σκιαδάς εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπελεβώνη, ο οποίος σούταρε άουτ πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
35΄: Ο Σκιαδάς γύρισε όμορφα από τα δεξιά και ο Αγρογιάννης από κοντά με προβολή εύκολα στην δεξιά γωνία του Πατλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Β΄ Μέρος

Επιθετικότερη η ΕΠΣΑ
Η ομάδα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας βελτιώθηκε αρκετά στο δεύτερο μέρος σκόραρε 2 τέρματα και είχε και ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.

Με πέναλτι του «Μπέλε»


Στο 6ο λεπτό του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Χρήστος Μπελεβώνης (Φωτογραφία) ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ερμή Καραμπά. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει ευστόχησε την πρώτη φορά σουτάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ, ωστόσο ο ρέφερι Χριστόφορος Καραβασίλης διέταξε επανάληψη, καθώς ποδοσφαιριστής της ΕΠΣΑ μπήκε γρηγορότερα από το επιτρεπόμενο στην περιοχή. Ο «Μπέλε» σούταρε ξανά στην ίδια γωνία και στο ίδιο σημείο κάνοντας το 2-0. Πέτυχε το 2ο του γκολ, έχοντας χριστεί σκόρερ και στον αγώνα της Φωκίδας.




Στα 3 με Κρανιώτη


Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 58ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Παλιάτσας σέντραρε από δεξιά ο Κώστας Σαλάπας πήρε την κεφαλιά και ο βραχύσωμος Γιάννης Κρανιώτης από κοντά με πλασέ χρίστηκε σκόρερ.




Δεύτερο δοκάρι
Στο 69ο λεπτό ο Βασίλης Σκιαδάς σούταρε με την μπάλα να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην επαναφορά το σουτ του Γιάννη Κρανιώτη απέκρουσε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μπελεβώνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Καραμπά κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπελεβώνης το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Παταλιά για το 2-0.
58΄: Ο Παλιάτσας Ι. σέντραρε από τα δεξιά ο Σαλάπας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κρανιώτης με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
66΄: Πλασέ του Κρανιώτη μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας.
69΄: Σουτ του Σκιαδά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην συνέχεια νεo σουτ του Κρανιώτη απέκρουσε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
73΄: Ο Παλιάτσας Μ. σέντραρε και το σουτ του Κρανιώτη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
70΄: Ο Κρανιώτης έδωσε στον Σαλάπα, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήτιρα.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Αιτωλοακαρνανία: Μπελεβώνης, Κρανιώτης, Σκιαδάς, Αγρογιάννης
Ευρυτανία: Μπουμπουρής, Πατλιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Παπαθανασίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας): «Δυσκολευτήκαμε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου, τα παιδιά ξε-αγχώθηκαν. Από εκεί και μετά μπήκαμε στα αποδυτήρια, είπαμε μερικά πράγματα, κάναμε και μερικές αλλαγές που βοήθησαν και όλα μετά κύλησαν όπως τα θέλαμε. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω ότι η νίκη ήρθε δίκαια.»




Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Όσο είχαμε δυνάμεις και τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στο γήπεδο ήμασταν καλοί και ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα, η οποία είχε εμφανώς πιο δυνατούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Για μας φάνηκε καθαρά τόσο η έλλειψη αγώνων όσο και η έλλειψη σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν βρεθήκαμε με 10 παίκτες λόγω αναγκαστικής αλλαγής, χάνοντας έτσι την ισορροπία στην αμυντική μας διάταξη. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλές αλλαγές, έτσι ώστε να παίξουν όλα τα παιδιά και σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεχτήκαμε και τα άλλα δυο γκολ. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος για όσο τα παιδιά μας όσο σωματικά και πνευματικά ήταν στο γήπεδο, είχαμε πραγματικά πάρα πολύ καλή αλληλοκάλυψη και δεν επιτρέπαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις για μας. Κάθε μέρα που περνάει σε κάθε αγώνα πραγματικά πιστεύω ότι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι τόσο ατομικά όσο και σε ομαδική τακτική. Πάντα όμως θα έχουμε το πρόβλημα το ότι τα παιδιά μας δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, δεν υπάρχουν παιχνίδια στην κατηγορία τους και δεν έχουν προπονήσεις, οι οποίες θα προσανατολίζονται σε αυτό το στόχο. Κάνουμε ότι μπορούμε δυνατό για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, πράγμα που πιστεύω θα γίνει μόνο όταν θα βρούνε τρόπο αυτά να έχουν ένα έστω μίνι πρωτάθλημα στην κατηγορία τους. Θα συνεχίσουμε την δουλειά, έχουμε το επόμενο ματς στην Φωκίδα και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει την ψυχολογία των παιδιών για την συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αιτωλοακαρνανία (Βασίλης Παπαθανασίου): Γιαννιώτας(59΄ Ντιακόνου), Παλιάτσας Ι.(59΄ Κωνσταντινόπουλος), ΔερβίσηςΝτόκαςΚωνσταντόπουλος(59΄ Χρήστου), Θεοτοκάτος(41΄ Σαλάπας), ΜπελεβώνηςΔημαράς(59΄ Σορόβος), Κοσιανδιανός(41΄ Παλιάτσας Μ.), ΣκιαδάςΑγρογιάννης(47΄ Κρανιώτης)

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς(68΄ Νικοπολίδης), Καραντάνας, Πατρώνης(42΄ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Μπουμπουρής, Καραμπάς, Τόλης Α.(36΄ λ.τρ. Τσάρας), Τριανταφύλλου, Τόλης Ν.(62΄ Κατσίκης), Τσούκας(62΄ Δροσίνης), Μπίκας(52΄ Πεταρούδας), Μπομποτσιάρης(65΄ Φλωράκης)

Διαιτητής: Χριστόφορος Καραβασίλης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Θωμάς Βαλλιάνος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Κορδολαίμης (ΕΠΣ Αιτωλοαρκαρνανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος


Πηγή : EvrytaniaSport