Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Β Εθνική: Ανατόλια- Αίολος Αστακού 74-78

Ο Αίολος Αστακού δυσκολεύτηκε αρκετά στην Θεσσαλονίκη απο την μαχητική ομάδα του Ανατόλια αλλά η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Μιχάλη Κουταλιανού έγειρε την Πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ξηρομέρου που συνεχίζει αήττητη στον Βόρειο όμιλο της Β Εθνικής.
Το μεγάλο όπλο του Αίολου η άμυνα δεν λειτούργησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Το Ανατόλια έβαλε κάποια μεγάλα σουτ παρόλα αυτα οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με την λήξη της πρώτης περιόδιυ 24-26. Κακή η εικόνα του Αίολου στο δεύτερο δεκάλεπτο με πολλά άστοχα σουτ τα οποία πολλά εξ αυτών ήταν ελεύθερα μετά δηλαδή απο σωστές επιλογές. Το Ανατόλια συνέχισε να σκοράρει απο μακριά και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους διαφορά 41-37. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μιχάλης Κουταλιανός επέλεξε ένα σχήμα με τρείς κοντούς Κατσαρές-Παππάς-Κακλαμάνος(με αλλαγή σε αυτούς τον Θανόπουλο) και χαμηλό σχήμα στους ψηλούς με τεσσάρι τον Κιτσούλη και στο '5' τον Χαρισμίδη. Η ομάδα του Αίολου ξαναμπηκε στο παιχνίδι και με την συμπληρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού ήταν μπροστά με βραχεία κεφαλή 60-62. Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι πήγαινε πόντο- πόντο. Ένα τρίποντο κρίσιμο του Άλκη Παππά δίνει διαφορά στον Αίολο αλλά το Ανατόλια με τον Σιώμο και τον Γκάτζιο επιστρέφει γρήγορα στο παιχνίδι. Με 2 βολές του Κατσαρέ η διαφορά πάει στους πέντε 71-76 αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι μειώνουν με τρίποντο στους δυο 74-76. Ο Μπρόζος όμως είναι εύστοχος στο τέλος με 2/2 βολές και διαμορφώνει το τελικό 74-78.
Απο τους νικητές οι Κιτσούλης με 20 πόντους, Μπρόζος και Κακλαμάνος απο 17 ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Απο το Ανατόλια ο Γκάτζιος σημείωσε 20 και ο Σιώμος 23. Στο γήπεδο βρέθηκαν και Αστακιώτες φοιτητές πυ υποστήριξαν με θέρμη την ομάδα στην προσπάθεια που έκανε.

Δεκάλεπτα: Α:24-26 Β:17-11 Γ:19-25 Δ:14-16

Ανατόλια(Γκαϊτατζής): Γραντάς, Γκάτζιος 20(4), Δοξάκης 3(1), Σιώλης 2, Γαλανίδης 12(2), Τριανταφυλλίδης 3(1), Θεοδωρίδης, Καραμανώλης 5, Βρέττας, Σιώμος 23(1), Βεργίνης 4

Αίολος Αστακού(Κουταλιανός): Μπρόζος 17(2), Μακρής, Παππάς 3(1), Κατσαρές 8(1), Κακλαμάνος 17(2), Θανόπουλος 3, Κιτσούλης 20(2), Χαρισμίδης 10, Καλισώρας, Καλαντζής, Πέττας, Λυμπάρης

Μιχάλης Σταμουλάκης
.basket247.gr/