Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Η φάση της χρονιάς: Μαθήματα fair play σε «ενωσιακό» ματς στην Κρήτη

Ίσως να μιλάμε για την κορυφαία φάση της χρονιάς στα ελληνικά γήπεδα. Σε παιχνίδι παίδων στην Κρήτη, πιτσιρικάδες έδωσαν μαθήματα fair play και απέδειξαν πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός.





Ένα απίστευτο περιστατικό, μάθημα για το fair play, έγινε στην Κρήτη σε παιχνίδι ανάμεσα στις «ενωσιακές» ομάδες παίδων του Ρεθύμνου και του Λασιθίου.

Οι πιτσιρικάδες, απέδειξαν στην πράξη πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο και έδωσαν μαθήματα, για τις αθλητικές αξίες, τα ποδοσφαιρικά ιδανικά και το ευ αγωνίζεσαι.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ένας ποδοσφαιριστής του Ρεθύμνου, βρίσκεται τραυματίας στον αγωνιστικό χώρο, ένας συμπαίκτης του πετάει τη μπάλα πλάγιο. Τα παιδιά από το Λασίθι, χωρίς δόλο φυσικά, εκτέλεσαν το πλάγιο και σκόραραν στην εξέλιξη της φάσης.

Τότε ο προπονητής των Ενωσιακών ομάδων της ΕΠΣ Λασιθίου, Ιορδάνης Τσίρκινης, έδωσε «εντολή» στους παίκτες του να μείνουν απαθείς, να χαλαρώσουν την άμυνα τους και να δεχθούν γκολ από το Ρέθυμνο, για να αποκατασταθεί η αγωνιστική τάξη.

Έλα όμως που οι Ρεθυμνιώτες και ο επιθετικός Θανάσης Κώτσιος, δεν δέχθηκαν να πετύχουν ένα εύκολο γκολ.

Ο πιτσιρικάς που μεταξύ άλλων έχει δοκιμαστεί πρόσφατα και από τον Παναθηναϊκό, προτίμησε να πετάξει τη μπάλα έξω, παρά το γεγονός πως βρισκόταν προ κενής εστίας, αφού θεώρησε πως δεν ήταν τίμιο η ομάδα του να σκοράρει με αυτό τον τρόπο.

Το sport-fm.gr και ο Γιώργος Σπανομανώλης, επικοινώνησαν με τον προπονητή των Ενωσιακών ομάδων της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Θεόφιλο Αποστολάκη, ο οποίος σχολίασε το περιστατικό.

«Έδωσαν εντολή στους παίκτες μου να παίξουν κανονικά μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Τα παιδιά του Λασιθίου δεν είχαν δόλο, δεν κατάλαβαν καλά τη φάση και έβαλαν γκολ. Δεν ήταν κάτι που έπρεπε να χαλάσει το παιχνίδι. Ο προπονητής της άλλης ομάδας θεώρησε ότι έπρεπε να μας αφήσει να ισοφαρίσουμε. Δεν ήταν σωστό. Δεν ήταν δίκαιο για τον αντίπαλο και για αυτό ο Θανάσης (σ.σ. Κώτσιος), αποφάσισε να μην σκοράρει. Δεν θέλαμε να διακωμωδήσουμε το άθλημα, βάζοντας ένα τέτοιο γκολ». 




Γιώργος Σπανομανώλης sport-fm.gr